Integrovaný management v potravinářském průmyslu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28120%2F05%3A63502861" target="_blank" >RIV/70883521:28120/05:63502861 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Integrovaný management v potravinářském průmyslu
Popis výsledku v původním jazyce
This paper is focused on Integrated management systém and his using in business in food industry. In the last years the trust of consumer's society was shaken through the food crisis (BSE, dioxins in pates, etc.). Pretencions on quallity and safety of food have been enhanced. Today hundreds of organization have certificate of quallity ISO 9000 and ask aquestion "What will be another rise in this section"? One of ways for companies in food industry is management systems integration, namely Quallity management systém (ISO 9000) with Environment management systém ( ISO 14000), Occupational health and safety management systém ( OHASAS 18000) and with Food safety management systém according to standard ISO 22000. This standard was made in September this year. Integrated management systém can be the competitive advantage for business in food industry.
Název v anglickém jazyce
Integrated management systém in food industry
Popis výsledku anglicky
This paper is focused on Integrated management systém and his using in business in food industry. In the last years the trust of consumer's society was shaken through the food crisis (BSE, dioxins in pates, etc.). Pretencions on quallity and safety of food have been enhanced. Today hundreds of organization have certificate of quallity ISO 9000 and ask aquestion "What will be another rise in this section"? One of ways for companies in food industry is management systems integration, namely Quallity management systém (ISO 9000) with Environment management systém ( ISO 14000), Occupational health and safety management systém ( OHASAS 18000) and with Food safety management systém according to standard ISO 22000. This standard was made in September this year. Integrated management systém can be the competitive advantage for business in food industry.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
AH - Ekonomie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Progresivní metody a nástroje managementu a ekonomiky podniku
ISBN
80-214-3099-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
—
Název nakladatele
Vysoké učení technické v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
7. 12. 2005
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—