Slazený mražený mléčný výrobek a zařízení pro jeho výrobu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28120%2F12%3A43867975" target="_blank" >RIV/70883521:28120/12:43867975 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/70883521:28150/12:43867975
Výsledek na webu
<a href="http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=1824437&lan=cs" target="_blank" >http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=1824437&lan=cs</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Slazený mražený mléčný výrobek a zařízení pro jeho výrobu
Popis výsledku v původním jazyce
Mražené mléčné výrobky se sladí řepným, třtinovým nebo jiným cukrem, případně umělými sladidly. Známou nevýhodou použití cukru jako sladidla, ať už jde o běžný cukr řepný, cukr třtinový či jiný cukr na obdobné bázi, je jeho vysoká energetická hodnota. Proti umělým sladidlům jsou však vedeny odborné i neodborné kampaně, kde se řeší jejich možná škodlivost, především na dětský organismus. Uvedené nevýhody a nedostatky směsí pro mražené mléčné výrobky do značné míry odstraňuje slazený mražený mléčný výrobek podle technického řešení a zařízení pro jeho výrobu. Podstata technického řešení spočívá v tom, že slazený mražený mléčný výrobek obsahuje 8 až 24 % hmotn. nejlépe pastovaného medu. Zařízení k výrobě slazeného mraženého mléčného výrobku podle technického řešení pak obsahuje zařízení na pastování medu s výstupem do zásobníku směsi pro mléčný výrobek. Výstup zařízení na pastování medu je s výhodou vybaven dávkovačem.
Název v anglickém jazyce
Frozen sweetened milk product and equipment for its production
Popis výsledku anglicky
Frozen dairy co-ordinates řepným, cane or other sugar or artificial sweeteners. A known disadvantage of using sugar as a sweetener, whether it is a normal sugar beet, sugar cane and other sugar on a similar basis, its high energy value. Against artificial sweeteners are kept professional and unprofessional campaign, which addresses their potential harm, especially to children's organism. The above mentioned disadvantages and shortcomings of a mixture of frozen dairy products largely eliminates sweetenedfrozen dairy product according to the technical solutions and equipment for its production. The essence of the technical solution lies in the fact that sweetened frozen dairy product contains 8-24% by weight. pasted best honey. Installations for the production of frozen sweetened milk product according to the technical solution then contains pasting equipment honey output tray mixtures for dairy product. Output device for pasting the honey is preferably equipped with a dispenser.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
AE - Řízení, správa a administrativa
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
24152
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence