Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Slazený mražený mléčný výrobek a zařízení pro jeho výrobu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28120%2F12%3A43867975" target="_blank" >RIV/70883521:28120/12:43867975 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/70883521:28150/12:43867975

  • Výsledek na webu

    <a href="http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=1824437&lan=cs" target="_blank" >http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=1824437&lan=cs</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Slazený mražený mléčný výrobek a zařízení pro jeho výrobu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Mražené mléčné výrobky se sladí řepným, třtinovým nebo jiným cukrem, případně umělými sladidly. Známou nevýhodou použití cukru jako sladidla, ať už jde o běžný cukr řepný, cukr třtinový či jiný cukr na obdobné bázi, je jeho vysoká energetická hodnota. Proti umělým sladidlům jsou však vedeny odborné i neodborné kampaně, kde se řeší jejich možná škodlivost, především na dětský organismus. Uvedené nevýhody a nedostatky směsí pro mražené mléčné výrobky do značné míry odstraňuje slazený mražený mléčný výrobek podle technického řešení a zařízení pro jeho výrobu. Podstata technického řešení spočívá v tom, že slazený mražený mléčný výrobek obsahuje 8 až 24 % hmotn. nejlépe pastovaného medu. Zařízení k výrobě slazeného mraženého mléčného výrobku podle technického řešení pak obsahuje zařízení na pastování medu s výstupem do zásobníku směsi pro mléčný výrobek. Výstup zařízení na pastování medu je s výhodou vybaven dávkovačem.

  • Název v anglickém jazyce

    Frozen sweetened milk product and equipment for its production

  • Popis výsledku anglicky

    Frozen dairy co-ordinates řepným, cane or other sugar or artificial sweeteners. A known disadvantage of using sugar as a sweetener, whether it is a normal sugar beet, sugar cane and other sugar on a similar basis, its high energy value. Against artificial sweeteners are kept professional and unprofessional campaign, which addresses their potential harm, especially to children's organism. The above mentioned disadvantages and shortcomings of a mixture of frozen dairy products largely eliminates sweetenedfrozen dairy product according to the technical solutions and equipment for its production. The essence of the technical solution lies in the fact that sweetened frozen dairy product contains 8-24% by weight. pasted best honey. Installations for the production of frozen sweetened milk product according to the technical solution then contains pasting equipment honey output tray mixtures for dairy product. Output device for pasting the honey is preferably equipped with a dispenser.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

    AE - Řízení, správa a administrativa

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    24152

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence