Cereální sladové müsli tyčinky
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F20%3A43918746" target="_blank" >RIV/62156489:43210/20:43918746 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0034/uv034604.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0034/uv034604.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Cereální sladové müsli tyčinky
Popis výsledku v původním jazyce
Předkládané technické řešení se týká müsli tyčinek, které obsahují sladované obiloviny oves, žito, pšenice a ječmen. Tyčinka obsahuje 75 až 90 % hmotn. cereálního sladu, 8 až 20 % hmotn. sušeného ovoce a alespoň 1 % hmotn. másla. Výhodou tohoto řešení je, že při jejich výrobě není třeba přidávat žádná sladidla ve formě medu, cukru nebo glukózových a fruktózových sirupů, jednoduché cukry vzniknou při výrobě díky enzymům obsaženým ve sladu rozkladem škrobu. Navíc, při výrobě müsli je možné řídit stupeň konverze škrobu na cukry pomocí časových prodlev při definovaných teplotách.
Název v anglickém jazyce
Cereal malt muesli bars
Popis výsledku anglicky
The present technical solution relates to muesli bars containing malted cereals such as oats, rye, wheat and barley. The bar contains cereal malt from 75 % to 90 % of the weight, dried fruit from 8 % to 20 % of the weight and at least butter up to 1 % of the weight. The advantage of this solution is that no sweeteners in the form of honey, sugar or glucose and fructose syrups need to be added during the production. Simple sugars are formed in the production due to the enzymes contained in the malt during the starch decomposition. In addition, the degree of starch conversion to sugars is possible to control by means of time delays at the defined temperatures in the muesli production.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centrum pro inovativní využití a posílení konkurenceschopnosti českých pivovarských surovin a výrobků</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2020
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
34604
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Mendelova univerzita v Brně
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence