Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Cereální sladové müsli tyčinky

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F20%3A43918746" target="_blank" >RIV/62156489:43210/20:43918746 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0034/uv034604.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0034/uv034604.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Cereální sladové müsli tyčinky

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Předkládané technické řešení se týká müsli tyčinek, které obsahují sladované obiloviny oves, žito, pšenice a ječmen. Tyčinka obsahuje 75 až 90 % hmotn. cereálního sladu, 8 až 20 % hmotn. sušeného ovoce a alespoň 1 % hmotn. másla. Výhodou tohoto řešení je, že při jejich výrobě není třeba přidávat žádná sladidla ve formě medu, cukru nebo glukózových a fruktózových sirupů, jednoduché cukry vzniknou při výrobě díky enzymům obsaženým ve sladu rozkladem škrobu. Navíc, při výrobě müsli je možné řídit stupeň konverze škrobu na cukry pomocí časových prodlev při definovaných teplotách.

  • Název v anglickém jazyce

    Cereal malt muesli bars

  • Popis výsledku anglicky

    The present technical solution relates to muesli bars containing malted cereals such as oats, rye, wheat and barley. The bar contains cereal malt from 75 % to 90 % of the weight, dried fruit from 8 % to 20 % of the weight and at least butter up to 1 % of the weight. The advantage of this solution is that no sweeteners in the form of honey, sugar or glucose and fructose syrups need to be added during the production. Simple sugars are formed in the production due to the enzymes contained in the malt during the starch decomposition. In addition, the degree of starch conversion to sugars is possible to control by means of time delays at the defined temperatures in the muesli production.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centrum pro inovativní využití a posílení konkurenceschopnosti českých pivovarských surovin a výrobků</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    34604

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Mendelova univerzita v Brně

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence