Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Obilní koncentrát s enzymatickou aktivitou

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F09%3A%230000496" target="_blank" >RIV/60193697:_____/09:#0000496 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Obilní koncentrát s enzymatickou aktivitou

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Technické řešení se týká obilního koncentrátu s enzymatickou aktivitou připraveného z ječného sladu a jiné sladované nebo nesladované obilniny nebo jejich směsi tvořeného minimálně 50 % hmotn. sušiny sestávající se z 5-8 % hmotn. dusíkatých látek, 3-5 %hmotn. vlákniny a 37-42 % hmotn. látek sacharidické povahy pocházejících z ječného sladu a jiné sladované nebo nesladované obilniny nebo jejich směsi a maximálně 50 hmotn. % vody, barva obilního koncentrátu je 3,5-4,5 [j. EBC] a diastatická mohutnost je100-150 j.WK. Výrobek zachovává nutriční hodnotu obilnin; díky přítomnosti fyziologicky aktivních látek včetně antioxidantů a enzymů se zdravotně preventivním účinkem je jako potravinový doplněk vhodný pro konzumaci samostatně nebo jako příměs do jinýchpotravin.

  • Název v anglickém jazyce

    Cereal concentrate with enzymatic activity

  • Popis výsledku anglicky

    Technical solution relates to the cereal concentrate with enzymatic activity prepared from barley malt and other malted or non malted cereal or their blend formed minimally by 50 weight % of dry matter consisting of 5-8 weight % of nitrogenous substances, 3-5 weight % of fiber and 37-42 weight % of saccharide substances arising from barley malt and other malted or non malted cereal or their blend and maximally 50 weight % of water; color of the cereal concentrate is 3.5-4.5 [u. EBC] and diastatic poweris 100-150 u.WK. The product maintains the nutritional value of cereals; due to the presence of physiologically active substances including antioxidants and enzymes with health and preventive effect, it is as a food supplement suitable for consumption alone or in admixture to other foodstuffs.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    20059

  • Vydavatel

  • Název vydavatele

  • Místo vydání

  • Stát vydání

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence