Obilní koncentrát s enzymatickou aktivitou
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F09%3A%230000496" target="_blank" >RIV/60193697:_____/09:#0000496 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Obilní koncentrát s enzymatickou aktivitou
Popis výsledku v původním jazyce
Technické řešení se týká obilního koncentrátu s enzymatickou aktivitou připraveného z ječného sladu a jiné sladované nebo nesladované obilniny nebo jejich směsi tvořeného minimálně 50 % hmotn. sušiny sestávající se z 5-8 % hmotn. dusíkatých látek, 3-5 %hmotn. vlákniny a 37-42 % hmotn. látek sacharidické povahy pocházejících z ječného sladu a jiné sladované nebo nesladované obilniny nebo jejich směsi a maximálně 50 hmotn. % vody, barva obilního koncentrátu je 3,5-4,5 [j. EBC] a diastatická mohutnost je100-150 j.WK. Výrobek zachovává nutriční hodnotu obilnin; díky přítomnosti fyziologicky aktivních látek včetně antioxidantů a enzymů se zdravotně preventivním účinkem je jako potravinový doplněk vhodný pro konzumaci samostatně nebo jako příměs do jinýchpotravin.
Název v anglickém jazyce
Cereal concentrate with enzymatic activity
Popis výsledku anglicky
Technical solution relates to the cereal concentrate with enzymatic activity prepared from barley malt and other malted or non malted cereal or their blend formed minimally by 50 weight % of dry matter consisting of 5-8 weight % of nitrogenous substances, 3-5 weight % of fiber and 37-42 weight % of saccharide substances arising from barley malt and other malted or non malted cereal or their blend and maximally 50 weight % of water; color of the cereal concentrate is 3.5-4.5 [u. EBC] and diastatic poweris 100-150 u.WK. The product maintains the nutritional value of cereals; due to the presence of physiologically active substances including antioxidants and enzymes with health and preventive effect, it is as a food supplement suitable for consumption alone or in admixture to other foodstuffs.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
20059
Vydavatel
—
Název vydavatele
—
Místo vydání
—
Stát vydání
—
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence