Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Food supplement with the content of plant fiber

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F06%3A%230000541" target="_blank" >RIV/60193697:_____/06:#0000541 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    slovinština

  • Název v původním jazyce

    Potravinový doplnok s vysokým obsahem rastlinnej vlákniny

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Potravinový doplnok s obsahom rastlinnej vlákniny z obilninových sladov alebo zmesi sladov a nesladovaných obilnín rozlúštěných a scukrených posobením sladových enzýmov. Obsahuje celkovo 2,5 až 12 % hmotn. jednoduchých cukrov zo sladovaných alebo nesladovaných obilnín, najmä fruktózy, glukózy, maltózy a maltotriózy, 50 ?75 % hmotn. rastlinnej vlákniny, 3 ? 6 % hmotn. proteínov, 1,5 až 6 % hmotn. ß- glukanov a zvyšok do 100 % hmotn. vody. Potravinový doplnok dálej obsahuje 0,01 až 5 % hmotn. nerozštiepených sladov alebo nerozštiepených nesladovaných obilnín a 0,01 až 1 % hmot. chuťových látok.

  • Název v anglickém jazyce

    Food supplement with the content of plant fiber

  • Popis výsledku anglicky

    Food supplement with the content of plant fiber is prepared from cereal malts and non malted cereals modified and saccharified with malt enzymes containing total of 2.5 to 12 % vol. of single saccharides from malted and non malted cereals, namely fructose, glucose, maltose and maltotriose, plant fiber in the amount of 50 to 75 % vol., proteins in the amount of 3.0 to 6.0 % vol., ?-glucans in the amount of 1.5 to 6.0 % vol., the rest to 100 % vol. being constituted by water. In addition the food supplement can contain 0.01 to 5 % vol. of non-split malts or non-split non-malted cereals and sensorial substances in the total amount of 0.01 to 1 % vol.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QD0057" target="_blank" >QD0057: Diverzita opomíjených obilnin a pseudoobilnin a její využití v setrvalém zemědělství a zdravé výživě</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    4416

  • Vydavatel

  • Název vydavatele

  • Místo vydání

  • Stát vydání

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence