Food supplement with the content of plant fiber
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F06%3A%230000541" target="_blank" >RIV/60193697:_____/06:#0000541 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
slovinština
Název v původním jazyce
Potravinový doplnok s vysokým obsahem rastlinnej vlákniny
Popis výsledku v původním jazyce
Potravinový doplnok s obsahom rastlinnej vlákniny z obilninových sladov alebo zmesi sladov a nesladovaných obilnín rozlúštěných a scukrených posobením sladových enzýmov. Obsahuje celkovo 2,5 až 12 % hmotn. jednoduchých cukrov zo sladovaných alebo nesladovaných obilnín, najmä fruktózy, glukózy, maltózy a maltotriózy, 50 ?75 % hmotn. rastlinnej vlákniny, 3 ? 6 % hmotn. proteínov, 1,5 až 6 % hmotn. ß- glukanov a zvyšok do 100 % hmotn. vody. Potravinový doplnok dálej obsahuje 0,01 až 5 % hmotn. nerozštiepených sladov alebo nerozštiepených nesladovaných obilnín a 0,01 až 1 % hmot. chuťových látok.
Název v anglickém jazyce
Food supplement with the content of plant fiber
Popis výsledku anglicky
Food supplement with the content of plant fiber is prepared from cereal malts and non malted cereals modified and saccharified with malt enzymes containing total of 2.5 to 12 % vol. of single saccharides from malted and non malted cereals, namely fructose, glucose, maltose and maltotriose, plant fiber in the amount of 50 to 75 % vol., proteins in the amount of 3.0 to 6.0 % vol., ?-glucans in the amount of 1.5 to 6.0 % vol., the rest to 100 % vol. being constituted by water. In addition the food supplement can contain 0.01 to 5 % vol. of non-split malts or non-split non-malted cereals and sensorial substances in the total amount of 0.01 to 1 % vol.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QD0057" target="_blank" >QD0057: Diverzita opomíjených obilnin a pseudoobilnin a její využití v setrvalém zemědělství a zdravé výživě</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
4416
Vydavatel
—
Název vydavatele
—
Místo vydání
—
Stát vydání
—
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence