Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Enzymaticky neaktivní obilní koncentrát s výrazným senzorickým benefitem

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F09%3A%230000499" target="_blank" >RIV/60193697:_____/09:#0000499 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Enzymaticky neaktivní obilní koncentrát s výrazným senzorickým benefitem

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Technické řešení se týká enzymaticky neaktivního obilního koncentrátu připraveného z ječného sladu a jiné sladované nebo nesladované obilniny s výrazným senzorickým benefitem, který je tvořený minimálně 50 % hmotn. sušiny sestávající se z 5-8 % hmotn. dusíkatých látek, 3-5 % hmotn. vlákniny a 37-42 % hmotn. látek sacharidické povahy pocházejících z ječného sladu a jiné sladované nebo nesladované obilniny nebo jejich směsi a maximálně 50 hmotn. % vody a barva získaného produktu je nejméně 8,0 [j.EBC]. Výrobek obsahuje rostlinné vlákniny, rutin a další zdraví prospěšné složky ze sladů nebo směsi sladů a nesladovaných obilovin a má lahodnou chuť. Je vhodný pro konzumaci samostatně nebo jako příměs do jiných potravin.

  • Název v anglickém jazyce

    Enzymatically inactive cereal concentrate with significant sensorial benefit

  • Popis výsledku anglicky

    Technical solution relates to the enzymatically inactive cereal concentrate prepared from barley malt and other malted or non malted cereal with pronounced sensorial benefit which is formed by 50 weight % of dry matter consisting of 5-8 weight % of nitrogenous substances, 3-5 weight % of fiber and 37-42 weight % of saccharide substances arising from barley malt and other malted or non malted cereal or their blend and maximally 50 weight % of water; color of the obtained cereal concentrate is 8.0 [u. EBC]. The product contains plant fibers, rutin and other for health beneficial components from malt or malt blend and non malted cereals, its taste is delicious. It is suitable for consumption alone or as a supplement to other foodstuffs

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    20145

  • Vydavatel

  • Název vydavatele

  • Místo vydání

  • Stát vydání

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence