Enzymaticky neaktivní obilní koncentrát s výrazným senzorickým benefitem
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F09%3A%230000499" target="_blank" >RIV/60193697:_____/09:#0000499 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Enzymaticky neaktivní obilní koncentrát s výrazným senzorickým benefitem
Popis výsledku v původním jazyce
Technické řešení se týká enzymaticky neaktivního obilního koncentrátu připraveného z ječného sladu a jiné sladované nebo nesladované obilniny s výrazným senzorickým benefitem, který je tvořený minimálně 50 % hmotn. sušiny sestávající se z 5-8 % hmotn. dusíkatých látek, 3-5 % hmotn. vlákniny a 37-42 % hmotn. látek sacharidické povahy pocházejících z ječného sladu a jiné sladované nebo nesladované obilniny nebo jejich směsi a maximálně 50 hmotn. % vody a barva získaného produktu je nejméně 8,0 [j.EBC]. Výrobek obsahuje rostlinné vlákniny, rutin a další zdraví prospěšné složky ze sladů nebo směsi sladů a nesladovaných obilovin a má lahodnou chuť. Je vhodný pro konzumaci samostatně nebo jako příměs do jiných potravin.
Název v anglickém jazyce
Enzymatically inactive cereal concentrate with significant sensorial benefit
Popis výsledku anglicky
Technical solution relates to the enzymatically inactive cereal concentrate prepared from barley malt and other malted or non malted cereal with pronounced sensorial benefit which is formed by 50 weight % of dry matter consisting of 5-8 weight % of nitrogenous substances, 3-5 weight % of fiber and 37-42 weight % of saccharide substances arising from barley malt and other malted or non malted cereal or their blend and maximally 50 weight % of water; color of the obtained cereal concentrate is 8.0 [u. EBC]. The product contains plant fibers, rutin and other for health beneficial components from malt or malt blend and non malted cereals, its taste is delicious. It is suitable for consumption alone or as a supplement to other foodstuffs
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
20145
Vydavatel
—
Název vydavatele
—
Místo vydání
—
Stát vydání
—
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence