Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Potravinový doplněk s obsahem rostlinné vlákniny

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F05%3A%230000540" target="_blank" >RIV/60193697:_____/05:#0000540 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Potravinový doplněk s obsahem rostlinné vlákniny

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Potravinový doplněk s obsahem rostlinné vlákniny z obilovinových sladů nebo směsi sladů a nesladovaných obilovin rozluštěných a zcukřených působením sladových enzymů obsahující celkově 2,5 až 12 % hmotn. jednoduchých cukrů ze sladovaných nebo nesladovaných obilovin, zejména fruktosy, glukosy, maltosy, maltotriosy, rostlinnou vlákninu v množství 50 až 75 % hmotn., proteiny v množství 3,0 až 6,0 % hmotn., ß-glukany v množství 1,5 až 6,0 % hmotn., přičemž zbytek do 100 % hmotn. tvoří voda. Potravinový doplněk může dále obsahovat 0,01 až 5 % hmotn. nerozštěpených sladů nebo nerozštěpených nesladovaných obilovin a chuťové látky v celkovém množství od 0,01 % do 1 % hmotn.

  • Název v anglickém jazyce

    Food supplement with the content of plant fiber

  • Popis výsledku anglicky

    Food supplement with the content of plant fiber is prepared from cereal malts and non malted cereals modified and saccharified with malt enzymes containing total of 2.5 to 12 % vol. of single saccharides from malted and non malted cereals, namely fructose, glucose, maltose and maltotriose, plant fiber in the amount of 50 to 75 % vol., proteins in the amount of 3.0 to 6.0 % vol., ?-glucans in the amount of 1.5 to 6.0 % vol., the rest to 100 % vol. being constituted by water. In addition the food supplement can contain 0.01 to 5 % vol. of non-split malts or non-split non-malted cereals and sensorial substances in the total amount of 0.01 to 1 % vol.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QD0057" target="_blank" >QD0057: Diverzita opomíjených obilnin a pseudoobilnin a její využití v setrvalém zemědělství a zdravé výživě</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    15301

  • Vydavatel

  • Název vydavatele

  • Místo vydání

  • Stát vydání

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence