Potravinový doplněk s obsahem rostlinné vlákniny
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F05%3A%230000540" target="_blank" >RIV/60193697:_____/05:#0000540 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Potravinový doplněk s obsahem rostlinné vlákniny
Popis výsledku v původním jazyce
Potravinový doplněk s obsahem rostlinné vlákniny z obilovinových sladů nebo směsi sladů a nesladovaných obilovin rozluštěných a zcukřených působením sladových enzymů obsahující celkově 2,5 až 12 % hmotn. jednoduchých cukrů ze sladovaných nebo nesladovaných obilovin, zejména fruktosy, glukosy, maltosy, maltotriosy, rostlinnou vlákninu v množství 50 až 75 % hmotn., proteiny v množství 3,0 až 6,0 % hmotn., ß-glukany v množství 1,5 až 6,0 % hmotn., přičemž zbytek do 100 % hmotn. tvoří voda. Potravinový doplněk může dále obsahovat 0,01 až 5 % hmotn. nerozštěpených sladů nebo nerozštěpených nesladovaných obilovin a chuťové látky v celkovém množství od 0,01 % do 1 % hmotn.
Název v anglickém jazyce
Food supplement with the content of plant fiber
Popis výsledku anglicky
Food supplement with the content of plant fiber is prepared from cereal malts and non malted cereals modified and saccharified with malt enzymes containing total of 2.5 to 12 % vol. of single saccharides from malted and non malted cereals, namely fructose, glucose, maltose and maltotriose, plant fiber in the amount of 50 to 75 % vol., proteins in the amount of 3.0 to 6.0 % vol., ?-glucans in the amount of 1.5 to 6.0 % vol., the rest to 100 % vol. being constituted by water. In addition the food supplement can contain 0.01 to 5 % vol. of non-split malts or non-split non-malted cereals and sensorial substances in the total amount of 0.01 to 1 % vol.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QD0057" target="_blank" >QD0057: Diverzita opomíjených obilnin a pseudoobilnin a její využití v setrvalém zemědělství a zdravé výživě</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
15301
Vydavatel
—
Název vydavatele
—
Místo vydání
—
Stát vydání
—
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence