Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Consumption of beef in the Czech Republic

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28120%2F12%3A43868914" target="_blank" >RIV/70883521:28120/12:43868914 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62156489:43310/12:00189554

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Consumption of beef in the Czech Republic

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The paper is aimed at the demand for beef. Its objective is to evaluate the development of beef consumption in the market of the Czech Republic, and particularly to identify the factors affecting the level of demand for beef. It refers to the analysis ofthe development of beef consumption in the Czech Republic depending on its price and costs of the selected kinds of its near substitutes, when their relationships are evaluated through thein relationships are evaluated methods of regression and correlation analysis. The paper proves statistically the existence of relations among these crucial factors determining the demand. There are, of course, other factors affecting the position and tendency of a demand curve. It refers, for example, to various tastes, customs, traditions, the degree of urbanization, the possible health benefits or risks, legislation or the expected decline or increase of prices of the particular kinds of meat. All factors mentioned above cannot be, however, include

  • Název v anglickém jazyce

    Consumption of beef in the Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    The paper is aimed at the demand for beef. Its objective is to evaluate the development of beef consumption in the market of the Czech Republic, and particularly to identify the factors affecting the level of demand for beef. It refers to the analysis ofthe development of beef consumption in the Czech Republic depending on its price and costs of the selected kinds of its near substitutes, when their relationships are evaluated through thein relationships are evaluated methods of regression and correlation analysis. The paper proves statistically the existence of relations among these crucial factors determining the demand. There are, of course, other factors affecting the position and tendency of a demand curve. It refers, for example, to various tastes, customs, traditions, the degree of urbanization, the possible health benefits or risks, legislation or the expected decline or increase of prices of the particular kinds of meat. All factors mentioned above cannot be, however, include

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    AE - Řízení, správa a administrativa

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Zemědělská ekonomika (Agricultural Economics)

  • ISSN

    0139-570X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    58

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    "308?314"

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus