Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Changeover Time Reduction Through Lean Tool “SMED” – A Case Study From Food Sector

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28120%2F18%3A63519098" target="_blank" >RIV/70883521:28120/18:63519098 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Changeover Time Reduction Through Lean Tool “SMED” – A Case Study From Food Sector

  • Popis výsledku v původním jazyce

    With the expansion of the product portfolio, businesses are faced with the problem of rising costs and downtime associated with changeovers. The classic approach to this issue is based on a system of large production batches, which will minimize the number of changeovers, thus eliminating the costs associated with them. However, customer requirements often do not allow them to produce in large batches, which also entail relatively high storage costs. Therefore, it is necessary to focus attention on their efficient operation when reducing production batches and simultaneously increasing the frequency of changeovers. One way of actively influencing the cost and downtime that occurs during the changeovers is the Single Minute Exchange of Die method. The presented article approximates a case study that deals with the implementation of this method in a specific food industry company. The results obtained show that saving only thirty minutes of the average length of one of the most frequent changeover can save up to CZK 130,000 per year.

  • Název v anglickém jazyce

    Changeover Time Reduction Through Lean Tool “SMED” – A Case Study From Food Sector

  • Popis výsledku anglicky

    With the expansion of the product portfolio, businesses are faced with the problem of rising costs and downtime associated with changeovers. The classic approach to this issue is based on a system of large production batches, which will minimize the number of changeovers, thus eliminating the costs associated with them. However, customer requirements often do not allow them to produce in large batches, which also entail relatively high storage costs. Therefore, it is necessary to focus attention on their efficient operation when reducing production batches and simultaneously increasing the frequency of changeovers. One way of actively influencing the cost and downtime that occurs during the changeovers is the Single Minute Exchange of Die method. The presented article approximates a case study that deals with the implementation of this method in a specific food industry company. The results obtained show that saving only thirty minutes of the average length of one of the most frequent changeover can save up to CZK 130,000 per year.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50203 - Industrial relations

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    14th Annual International Bata Conference for Ph.D. Students and Young Researchers

  • ISBN

    978-80-7454-730-0

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Počet stran výsledku

    12

  • Strana od-do

    103-115

  • Název nakladatele

    Fakulta managementu a ekonomiky, UTB ve Zlíně

  • Místo vydání

    Zlín

  • Místo konání akce

    Zlín

  • Datum konání akce

    25. 4. 2018

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku