Potravinová (ne)bezpečnost
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28160%2F14%3A43871873" target="_blank" >RIV/70883521:28160/14:43871873 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Potravinová (ne)bezpečnost
Popis výsledku v původním jazyce
Odborná kniha ?Potravinová (ne)bezpečnost zachycuje jednotlivá témata v širším kontextu a provázanosti. Kniha je rozdělena na čtyři vzájemně propojené tematické celky. V prvním celku je teoreticky vymezena potravinová bezpečnost a úvodní kapitoly knihy tedy tvoří vstup do odborné terminologie týkající se dané problematiky. Jsou zde také popsány jednotlivé faktory ovlivňující potravinovou bezpečnost. Oddíl druhý zachycuje podmínky a realitu mezinárodního trhu potravin a souvislosti udržitelného rozvoje,dále pak poskytuje analýzu potravinové soběstačnosti zemí Evropské unie na základě vyhodnocení statistických dat. Oddíl třetí je pak zcela zaměřen na současnou situaci v České republice. Je zde vymezen strategický rámec zajištění potravinové bezpečnostina základě jejího vymezení v Bezpečnostní strategii ČR, dále jsou představeny výsledky analýzy míry zajištění potravinové bezpečnosti a potravinové soběstačnosti, včetně základní analýzy rizik zajištění potravinové bezpečnosti v našem stá
Název v anglickém jazyce
Foodstuff (in)security
Popis výsledku anglicky
The monograph ?Food security? captures these particular issues in a broader context and coherence. The book is divided into four interrelated thematic areas. In the first section food security is theoretically defined and the opening chapters of the bookthus form the entrance to the specialized terminology related to the issue. This section also describes the various factors affecting food security. The second section shows the conditions and realities of international food market and the context of sustainable development, and also provides an analysis of food self-sufficiency of the European Union on the basis of the evaluation of statistical data. The third section is then completely focused on the current situation in the Czech Republic. There isa defined strategic framework for food security on the basis of its definition in the Security Strategy; it also presents the results of analyzing the food security and food self-sufficiency, including basic risk analysis to ensure food s
Klasifikace
Druh
B - Odborná kniha
CEP obor
AH - Ekonomie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
ISBN
978-80-7454-463-7
Počet stran knihy
167
Název nakladatele
Repronis Ostrava
Místo vydání
Zlín
Kód UT WoS knihy
—