Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Formulation and characterization of 1-monoacylglycerols-loaded microemulsions

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28610%2F14%3A43871699" target="_blank" >RIV/70883521:28610/14:43871699 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Formulation and characterization of 1-monoacylglycerols-loaded microemulsions

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Microemulsions have recently attracted attention as useful carriers of active substances, which offer opportunities for the encapsulation of both water-soluble and oil-soluble compounds. Due to their beneficial physico-chemical properties, they are applicable in the cosmetic, pharmaceutical and food industry. The objective of the study was to investigate the effect of various co-surfactants on the formulations of o/w microemulsions containing 1-monoacylglycerols (1-MAG) with fatty acids of different chain length, namely capric (C10:0), lauric (C12:0) and myristic (C14:0) acids. Medium-chain length alcohols (ethanol, 1-propanol, 1-butanol, 1-pentanol) were used as co-surfactants, and Tween 80 as a surfactant. Phase behaviour of the emulsion systems wasstudied with the help of pseudo-ternary phase diagrams, which were then used to determine final composition of microemulsions. On the optimum formulations, the size of the microemulsion droplets was determined using photon correlation spe

  • Název v anglickém jazyce

    Formulation and characterization of 1-monoacylglycerols-loaded microemulsions

  • Popis výsledku anglicky

    Microemulsions have recently attracted attention as useful carriers of active substances, which offer opportunities for the encapsulation of both water-soluble and oil-soluble compounds. Due to their beneficial physico-chemical properties, they are applicable in the cosmetic, pharmaceutical and food industry. The objective of the study was to investigate the effect of various co-surfactants on the formulations of o/w microemulsions containing 1-monoacylglycerols (1-MAG) with fatty acids of different chain length, namely capric (C10:0), lauric (C12:0) and myristic (C14:0) acids. Medium-chain length alcohols (ethanol, 1-propanol, 1-butanol, 1-pentanol) were used as co-surfactants, and Tween 80 as a surfactant. Phase behaviour of the emulsion systems wasstudied with the help of pseudo-ternary phase diagrams, which were then used to determine final composition of microemulsions. On the optimum formulations, the size of the microemulsion droplets was determined using photon correlation spe

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    CF - Fyzikální chemie a teoretická chemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů