Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Beetroot (beta vulgaris) as a source of antioxidants

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28610%2F18%3A63521374" target="_blank" >RIV/70883521:28610/18:63521374 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://cps.utb.cz/images/aktuality/Sborn%C3%ADk_PLASTKO_2018.pdf" target="_blank" >http://cps.utb.cz/images/aktuality/Sborn%C3%ADk_PLASTKO_2018.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Beetroot (beta vulgaris) as a source of antioxidants

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The plants containing biologically active compounds esp. antioxidants have been used in natural medicine for ages. These compounds are also utilized in increasing amount in the food industry. The application of natural antioxidants for the protection of polymers is in the beginning but increasing trends can be found in this area of research. Beetroot (Beta vulgaris L.) as a commodity containing a high quantity of compounds which exhibit antioxidant effects, represents a relevant source of these compounds for purposes of polymer industry. Antioxidants in beetroot belong to the group of phenolics, betalains, carotenoids etc. Various analytical methods can be applied for the evaluation of antioxidants effects, most often spectrometric techniques are used but also electrochemical or chromatographic methods can be employed.

  • Název v anglickém jazyce

    Beetroot (beta vulgaris) as a source of antioxidants

  • Popis výsledku anglicky

    The plants containing biologically active compounds esp. antioxidants have been used in natural medicine for ages. These compounds are also utilized in increasing amount in the food industry. The application of natural antioxidants for the protection of polymers is in the beginning but increasing trends can be found in this area of research. Beetroot (Beta vulgaris L.) as a commodity containing a high quantity of compounds which exhibit antioxidant effects, represents a relevant source of these compounds for purposes of polymer industry. Antioxidants in beetroot belong to the group of phenolics, betalains, carotenoids etc. Various analytical methods can be applied for the evaluation of antioxidants effects, most often spectrometric techniques are used but also electrochemical or chromatographic methods can be employed.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10404 - Polymer science

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Plastko 2018

  • ISBN

    978-80-7454-727-0

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    149-154

  • Název nakladatele

    Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

  • Místo vydání

    Zlín

  • Místo konání akce

    Zlín

  • Datum konání akce

    18. 4. 2018

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku