Beetroot (beta vulgaris) as a source of antioxidants
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28610%2F18%3A63521374" target="_blank" >RIV/70883521:28610/18:63521374 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://cps.utb.cz/images/aktuality/Sborn%C3%ADk_PLASTKO_2018.pdf" target="_blank" >http://cps.utb.cz/images/aktuality/Sborn%C3%ADk_PLASTKO_2018.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Beetroot (beta vulgaris) as a source of antioxidants
Popis výsledku v původním jazyce
The plants containing biologically active compounds esp. antioxidants have been used in natural medicine for ages. These compounds are also utilized in increasing amount in the food industry. The application of natural antioxidants for the protection of polymers is in the beginning but increasing trends can be found in this area of research. Beetroot (Beta vulgaris L.) as a commodity containing a high quantity of compounds which exhibit antioxidant effects, represents a relevant source of these compounds for purposes of polymer industry. Antioxidants in beetroot belong to the group of phenolics, betalains, carotenoids etc. Various analytical methods can be applied for the evaluation of antioxidants effects, most often spectrometric techniques are used but also electrochemical or chromatographic methods can be employed.
Název v anglickém jazyce
Beetroot (beta vulgaris) as a source of antioxidants
Popis výsledku anglicky
The plants containing biologically active compounds esp. antioxidants have been used in natural medicine for ages. These compounds are also utilized in increasing amount in the food industry. The application of natural antioxidants for the protection of polymers is in the beginning but increasing trends can be found in this area of research. Beetroot (Beta vulgaris L.) as a commodity containing a high quantity of compounds which exhibit antioxidant effects, represents a relevant source of these compounds for purposes of polymer industry. Antioxidants in beetroot belong to the group of phenolics, betalains, carotenoids etc. Various analytical methods can be applied for the evaluation of antioxidants effects, most often spectrometric techniques are used but also electrochemical or chromatographic methods can be employed.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
10404 - Polymer science
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Plastko 2018
ISBN
978-80-7454-727-0
ISSN
—
e-ISSN
neuvedeno
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
149-154
Název nakladatele
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Místo vydání
Zlín
Místo konání akce
Zlín
Datum konání akce
18. 4. 2018
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—