An occurrence of genetically modified foodstuffs on the Czech food market
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F75010330%3A_____%2F10%3A00008875" target="_blank" >RIV/75010330:_____/10:00008875 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
An occurrence of genetically modified foodstuffs on the Czech food market
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of this study was the detection and identification of GM foodstuffs. Six different types of samples (soybeans, soya products, tomatoes, maize flour, rice and papaya) were collected at 12 places in the Czech Republic during the years 2002-2007.Itrepresents a total of 1225 samples of foodstuffs. RRS was detected in 14 (4.9%) samples of soybean out of 288 and in 88 (30.5%) soya products out of 288 samples. GM maize was detected in 5 (1.7%) of 288 samples. GM rice was detected in 2 (1.9%) samples out of 102. All investigated tomatoes and papaya samples were negative for detection of GM.
Název v anglickém jazyce
An occurrence of genetically modified foodstuffs on the Czech food market
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was the detection and identification of GM foodstuffs. Six different types of samples (soybeans, soya products, tomatoes, maize flour, rice and papaya) were collected at 12 places in the Czech Republic during the years 2002-2007.Itrepresents a total of 1225 samples of foodstuffs. RRS was detected in 14 (4.9%) samples of soybean out of 288 and in 88 (30.5%) soya products out of 288 samples. GM maize was detected in 5 (1.7%) of 288 samples. GM rice was detected in 2 (1.9%) samples out of 102. All investigated tomatoes and papaya samples were negative for detection of GM.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
FM - Hygiena
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Acta alimentaria
ISSN
0139-3006
e-ISSN
—
Svazek periodika
39
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
HU - Maďarsko
Počet stran výsledku
10
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
000285674100002
EID výsledku v databázi Scopus
—