Bias in protein and potassium intake collected with 24-h recalls (EPIC-Soft) is rather comparable across European populations
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F75010330%3A_____%2F12%3A00009772" target="_blank" >RIV/75010330:_____/12:00009772 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.1007/s00394-011-0279-z" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1007/s00394-011-0279-z</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1007/s00394-011-0279-z" target="_blank" >10.1007/s00394-011-0279-z</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Bias in protein and potassium intake collected with 24-h recalls (EPIC-Soft) is rather comparable across European populations
Popis výsledku v původním jazyce
We investigated whether group-level bias of a 24-h recall estimate of protein and potassium intake, as compared to biomarkers, varied across European centers and whether this was influenced by characteristics of individuals or centers. The results suggest that group-level bias in protein and potassium (for women) collected with 24-h recalls does not vary across centers and to a certain extent varies for potassium in men. BMI and study design aspects, rather than center-level characteristics, affected the biases across centers.
Název v anglickém jazyce
Bias in protein and potassium intake collected with 24-h recalls (EPIC-Soft) is rather comparable across European populations
Popis výsledku anglicky
We investigated whether group-level bias of a 24-h recall estimate of protein and potassium intake, as compared to biomarkers, varied across European centers and whether this was influenced by characteristics of individuals or centers. The results suggest that group-level bias in protein and potassium (for women) collected with 24-h recalls does not vary across centers and to a certain extent varies for potassium in men. BMI and study design aspects, rather than center-level characteristics, affected the biases across centers.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
DN - Vliv životního prostředí na zdraví
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
R - Projekt Ramcoveho programu EK
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
European journal of nutrition
ISSN
1436-6207
e-ISSN
—
Svazek periodika
51
Číslo periodika v rámci svazku
8
Stát vydavatele periodika
DE - Spolková republika Německo
Počet stran výsledku
14
Strana od-do
997-1010
Kód UT WoS článku
000310995200011
EID výsledku v databázi Scopus
—