Experiences in total diet studies in the Czech Republic
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F75010330%3A_____%2F13%3A00010306" target="_blank" >RIV/75010330:_____/13:00010306 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.1007/978-1-4419-7689-5_25" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1007/978-1-4419-7689-5_25</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1007/978-1-4419-7689-5_25" target="_blank" >10.1007/978-1-4419-7689-5_25</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Experiences in total diet studies in the Czech Republic
Popis výsledku v původním jazyce
In the Czech Republic, the first total diet study (TDS) was conducted during the period 1994-1998. Two subsequent TDSs were carried out in the time frames 1999-2003 and 2004-2009. The organization framework and principles for the Czech TDS are described.As an example of TDS results, the time trends for the exposure of various population cohorts to the sum of six non-dioxin-like polychlorinated biphenyls are presented. Conclusions are regularly used for communicating with various stakeholders, developing governmental programs on health protection and promotion, and informing regulatory work.
Název v anglickém jazyce
Experiences in total diet studies in the Czech Republic
Popis výsledku anglicky
In the Czech Republic, the first total diet study (TDS) was conducted during the period 1994-1998. Two subsequent TDSs were carried out in the time frames 1999-2003 and 2004-2009. The organization framework and principles for the Czech TDS are described.As an example of TDS results, the time trends for the exposure of various population cohorts to the sum of six non-dioxin-like polychlorinated biphenyls are presented. Conclusions are regularly used for communicating with various stakeholders, developing governmental programs on health protection and promotion, and informing regulatory work.
Klasifikace
Druh
C - Kapitola v odborné knize
CEP obor
FM - Hygiena
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název knihy nebo sborníku
Total diet studies
ISBN
978-1-4419-7688-8
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
259-265
Počet stran knihy
550
Název nakladatele
Springer Science+Business Media
Místo vydání
—
Kód UT WoS kapitoly
—