Minipivovary a řemeslné pivovary
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F75075741%3A_____%2F19%3AN0000002" target="_blank" >RIV/75075741:_____/19:N0000002 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60460709:41110/19:81382
Výsledek na webu
<a href="https://www.nzm.cz/veda-a-vyzkum/odborne-publikace" target="_blank" >https://www.nzm.cz/veda-a-vyzkum/odborne-publikace</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Minipivovary a řemeslné pivovary
Popis výsledku v původním jazyce
Monografie si klade za cíl z odborného hlediska přiblížit segment trhu minipivovarů s důrazem na jejich ekonomiku. V úvodu se zabývá definicí pojmu minipivovar (potažmo řemeslný pivovar), a to jak v českých podmínkách, tak i v zahraničí. Publikace nabízí historický exkurz do českých podmínek počínaje založením prvního českého minipivovaru v roce 1991. Uvedená fakta staví do souvislostí obchodních strategií, které minipivovary uplatňují. Díky datům Celní správy se podařilo detailně popsat trend vzrůstajícího podílu minipivovarů na českém trhu. První část monografie ukončuje ekonomická analýza a modelový příklad založení minipivovaru v českých podmínkách s roční plánovanou produkcí 1 500 hl ročně. Druhá část monografie se zaměřuje na minipivovary a řemeslné pivovary v hlavních pivovarsky (vyspělých) zemích světa a nabízí také jejich komparaci s Českem. Detailní analýzy jsou provedeny v případě Spojených států amerických a Spojeného království, kde se tento tržní segment začal konstituovat jako první. Dále jsou rozebírány následující země: Slovensko, Irsko, Belgie, Německo, Japonsko, Itálie, Švýcarsko, Polsko, Dánsko a Nizozemsko. Celá kniha je bohatě doplněna grafy, tabulkami a obrazovým materiálem. Výstup je v souladu s Koncepcí vědy a výzkumu NZM, konkrétně jde o Výzkumný záměr III, aktivita č. 1 „Výzkum potravinářského a na zemědělství navazujícího průmyslu“.
Název v anglickém jazyce
Microbreweries and Craft Breweries
Popis výsledku anglicky
The monograph aims to describe, from a professional point of view, the market segment of microbrewery while emphasizing on its related economic activities. The introduction examines the definition of the term microbrewery (or craft brewery) both in the Czech context and abroad. The publication offers a historical journey into the Czech conditions starting with the foundation of the first Czech microbrewery in 1991. The presented facts contextualise the business strategies applied by the microbreweries. The data provided by the Customs Administration of the Czech Republic made it possible to describe in detail the increasing share of microbreweries on the Czech market. The first part of the monograph concludes with an economic analysis and a model case which describes the founding of a brewery under Czech conditions, that plans to produce 1500 hl per year. The second part of the publication focuses on microbreweries and craft breweries in the most developed countries in the world, from the point of view of beer industry specialists, and how these breweries compare to the Czech Republic. Detailed analyses were conducted in the case of the United States of America and Britain, the first countries where this market segment emerged. The following countries are also examined: Slovakia, Ireland, Belgium, Germany, Japan, Italy, Switzerland, Poland, Denmark and the Netherlands. The whole book is richly supplemented with charts, tables and other visuals. The output is in accordance with the science and research concept of the NZM, specifically research plan III, activity no. 1 "Food and agriculture downstream industry research ".
Klasifikace
Druh
B - Odborná kniha
CEP obor
—
OECD FORD obor
40500 - Other agricultural sciences
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
ISBN
978-80-88270-10-2
Počet stran knihy
190
Název nakladatele
Národní zemědělské muzeum
Místo vydání
Praha
Kód UT WoS knihy
—