Podpory potravinářského sektoru ČR v kontextu s fondy EU a jejich dopady
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F75075741%3A_____%2F19%3AN0000003" target="_blank" >RIV/75075741:_____/19:N0000003 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.nzm.cz/veda-a-vyzkum/odborne-publikace" target="_blank" >https://www.nzm.cz/veda-a-vyzkum/odborne-publikace</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Podpory potravinářského sektoru ČR v kontextu s fondy EU a jejich dopady
Popis výsledku v původním jazyce
Monografie se zabývá problematikou potravinářského průmyslu v českém prostředí, zejména otázkami čerpání podpor z fondů Evropské unie podniky tohoto odvětví. Výsledkem, který kniha přináší, je vyhodnocení dopadů investičních podpor plynoucích z Programu rozvoje venkova a Operačního programu Podnikání a inovace v letech 2007–2013 potravinářským podnikům. Dopady podpor lze na celooborové úrovni vyhodnotit jako značně diferencované. Zároveň byly identifikovány problematické oblasti, tzn. obory a právní formy žadatelů s nízkou investiční aktivitou a vysokou neúspěšností projektů. Výsledky mohou napomoci ke směřování podpor v novém programovacím období. Výstup je v souladu s Koncepcí vědy a výzkumu NZM, konkrétně jde o Výzkumný záměr II, aktivita „Výzkum potravinářského a na zemědělství navazujícího průmyslu“.
Název v anglickém jazyce
Subsidies of the Czech Food Sector in the Context of the European Funds and Their Impact
Popis výsledku anglicky
The monograph deals with the food industry in the Czech setting, and in particular with the issue of the drawing of subsidies from EU funds by companies in this sector. The resulting book is an assessment of the impact of the investment aid issued to food businesses by the Rural Development Programme and the Operational Programme, ‘Enterprise and Innovation’ in 2007–2013. At the sector-wide level, these impacts could be evaluated as highly differentiated. At the same time, problematic areas were identified, i. e. fields and legal forms of applicants with low investment activity and a high project failure rate. These results could help to channel the subsidies in anew programming period. The output is in accordance with the science and research concept of the NZM, specifically research plan II, activity "Food and agriculture downstream industry research".
Klasifikace
Druh
B - Odborná kniha
CEP obor
—
OECD FORD obor
50206 - Finance
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
ISBN
978-80-88270-09-6
Počet stran knihy
383
Název nakladatele
Národní zemědělské muzeum
Místo vydání
Praha
Kód UT WoS knihy
—