Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Podpory potravinářského sektoru ČR v kontextu s fondy EU a jejich dopady

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F75075741%3A_____%2F19%3AN0000003" target="_blank" >RIV/75075741:_____/19:N0000003 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.nzm.cz/veda-a-vyzkum/odborne-publikace" target="_blank" >https://www.nzm.cz/veda-a-vyzkum/odborne-publikace</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Podpory potravinářského sektoru ČR v kontextu s fondy EU a jejich dopady

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Monografie se zabývá problematikou potravinářského průmyslu v českém prostředí, zejména otázkami čerpání podpor z fondů Evropské unie podniky tohoto odvětví. Výsledkem, který kniha přináší, je vyhodnocení dopadů investičních podpor plynoucích z Programu rozvoje venkova a Operačního programu Podnikání a inovace v letech 2007–2013 potravinářským podnikům. Dopady podpor lze na celooborové úrovni vyhodnotit jako značně diferencované. Zároveň byly identifikovány problematické oblasti, tzn. obory a právní formy žadatelů s nízkou investiční aktivitou a vysokou neúspěšností projektů. Výsledky mohou napomoci ke směřování podpor v novém programovacím období. Výstup je v souladu s Koncepcí vědy a výzkumu NZM, konkrétně jde o Výzkumný záměr II, aktivita „Výzkum potravinářského a na zemědělství navazujícího průmyslu“.

  • Název v anglickém jazyce

    Subsidies of the Czech Food Sector in the Context of the European Funds and Their Impact

  • Popis výsledku anglicky

    The monograph deals with the food industry in the Czech setting, and in particular with the issue of the drawing of subsidies from EU funds by companies in this sector. The resulting book is an assessment of the impact of the investment aid issued to food businesses by the Rural Development Programme and the Operational Programme, ‘Enterprise and Innovation’ in 2007–2013. At the sector-wide level, these impacts could be evaluated as highly differentiated. At the same time, problematic areas were identified, i. e. fields and legal forms of applicants with low investment activity and a high project failure rate. These results could help to channel the subsidies in anew programming period. The output is in accordance with the science and research concept of the NZM, specifically research plan II, activity "Food and agriculture downstream industry research".

Klasifikace

  • Druh

    B - Odborná kniha

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50206 - Finance

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • ISBN

    978-80-88270-09-6

  • Počet stran knihy

    383

  • Název nakladatele

    Národní zemědělské muzeum

  • Místo vydání

    Praha

  • Kód UT WoS knihy