Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Depozitář potravin

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F75075741%3A_____%2F20%3AN0000021" target="_blank" >RIV/75075741:_____/20:N0000021 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.nzm.cz/akce/depozitar-potravin" target="_blank" >https://www.nzm.cz/akce/depozitar-potravin</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Depozitář potravin

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Stálá expozice přibližuje problematiku potravin ve všech jejich souvislostech. V základních bodech představuje téma živin obsažených v základních surovinách, představuje základní potravina, potravinové výrobky a jejich výrobce, stravovací trendy 20. a 21. století a nemoci spojené s konzumací jídla. Výstup je v souladu s Koncepcí vědy a výzkumu NZM, konkrétně jde o Výzkumný záměr III, aktivity „Potravinářský a na zemědělství navazující průmysl a živočišná výroba“ a „Kulinární dědictví českých zemí“.

  • Název v anglickém jazyce

    Food Depository

  • Popis výsledku anglicky

    The permanent exhibition zooms in on the issue of food in all its contexts. It presents the topic of nutrients contained in basic raw food materials, introduces basic foodstuff, food products and their producers, dietary trends of the 20th and 21st centuries and diseases associated with food consumption. The resulting project is in accordance with the Science and Research Concept of the National Museum of Agriculture, and more specifically Research Intent III, activities “Food and Agriculture-Related Industries and Animal Production” and “Culinary Heritage of the Czech Lands”.

Klasifikace

  • Druh

    E<sub>nekrit</sub> - Výstava

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Místo konání akce

    NZM Ostrava

  • Stát konání akce

    CZ - Česká republika

  • Datum zahájení akce

  • Datum ukončení akce

  • Celkový počet účastníků

    1

  • Počet zahraničních účastníků

  • Typ akce podle státní přísl. účastníků

    CST - Celostátní akce