Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Health active components in fruit/vegetable juices treated by high pressure

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F86652079%3A_____%2F18%3A00489005" target="_blank" >RIV/86652079:_____/18:00489005 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.taylorfrancis.com/books/e/9781498739030/chapters/10.1201/9781315121123-7" target="_blank" >https://www.taylorfrancis.com/books/e/9781498739030/chapters/10.1201/9781315121123-7</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Health active components in fruit/vegetable juices treated by high pressure

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This chapter provides a review of the literature where HPP treatment is involved for the preparation of vegetable juices (the first part of the chapter) from carrots, tomato, broccoli, brussel sprouts, red and white cabbage and cauliflower and for the preparation of fruit juices (the second part of the chapter) from oranges, muscadine grapes, pomegranate, watermelon, apples, pineapples, strawberries, blueberries and grapefruits. The whole chapter is focused to the preservation of health active compounds that are contained in the both kinds of the juices using HPP treatment and appropriate conditions, e.g. temperature and time, which are necessary for the preservation.The studied compounds include carotenoids, folic acid, vitamin C, anthocyanins and flavonoids with the emphasis to sulforaphane as a famous anti-carcinogenic compound in the first part of the chapter and to carotenoids and vitamin C in the second part.

  • Název v anglickém jazyce

    Health active components in fruit/vegetable juices treated by high pressure

  • Popis výsledku anglicky

    This chapter provides a review of the literature where HPP treatment is involved for the preparation of vegetable juices (the first part of the chapter) from carrots, tomato, broccoli, brussel sprouts, red and white cabbage and cauliflower and for the preparation of fruit juices (the second part of the chapter) from oranges, muscadine grapes, pomegranate, watermelon, apples, pineapples, strawberries, blueberries and grapefruits. The whole chapter is focused to the preservation of health active compounds that are contained in the both kinds of the juices using HPP treatment and appropriate conditions, e.g. temperature and time, which are necessary for the preservation.The studied compounds include carotenoids, folic acid, vitamin C, anthocyanins and flavonoids with the emphasis to sulforaphane as a famous anti-carcinogenic compound in the first part of the chapter and to carotenoids and vitamin C in the second part.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/LO1415" target="_blank" >LO1415: CzechGlobe 2020 - Rozvoj Centra pro studium dopadů globální změny klimatu</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    High Pressure Processing of Fruit and Vegetable Products

  • ISBN

    978-1-4987-3902-3

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

    105-115

  • Počet stran knihy

    194

  • Název nakladatele

    Taylor and Francis

  • Místo vydání

    Boca Raton

  • Kód UT WoS kapitoly