Analytické hodnocení odrůdových šťáv z jablek
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F17%3A43911942" target="_blank" >RIV/62156489:43510/17:43911942 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Analytické hodnocení odrůdových šťáv z jablek
Popis výsledku v původním jazyce
V této práci bylo analyticky hodnoceno 9 odrůdových jablečných šťáv. Hodnoceny byly 3 základní látkové složky šťávy (obsah celkových polyfenolů, obsah titrovatelných kyselin, který byl přepočítán a vyjádřen jako kyselina jablečná a obsah vitaminu C). Nejvyšší obsah polyfenolů byl zjištěn u šťávy vyrobené z odrůdy Rezista (725 mg.l-1). Vysoký obsah měly rovněž šťávy z odrůd Bohemia a Rubinola. Šťáva z odrůdy Rubinola měla několikanásobně vyšší obsah vitaminu C než ostatní odrůdové šťávy (63,9 mg.l-1). U všech sledovaných odrůd byl obsah titrovatelných kyselin v rozmezí 0,7 - 1,2 %.
Název v anglickém jazyce
Analytical evaluation of single varietal juices
Popis výsledku anglicky
In this theses nine varietal apple juices were analytically evaluated. Three basic constituents of the juice were evaluated (the content of total polyphenols, the content of titratable acids, which has been recalculated and expressed as malic acid and the vitamin C content). The highest content of polyphenols was found in juice made from variety ˈRezistaˈ (725 mg.l-1). The high content of polyphenols was also detected in apple juices prepared from varieties ˈBohemiaˈ and ˈRubinolaˈ. The juice made from the variety ˈRubinolaˈ had several times higher vitamin C content than by the other varieties of juice (63.9 mg.l-1). The titratable acids content of all varieties studied ranged from 0.7 to 1.2 %.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Svazek periodika
72
Číslo periodika v rámci svazku
5
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
118-120
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—