Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Analytické hodnocení odrůdových šťáv z jablek

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F17%3A43911942" target="_blank" >RIV/62156489:43510/17:43911942 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Analytické hodnocení odrůdových šťáv z jablek

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V této práci bylo analyticky hodnoceno 9 odrůdových jablečných šťáv. Hodnoceny byly 3 základní látkové složky šťávy (obsah celkových polyfenolů, obsah titrovatelných kyselin, který byl přepočítán a vyjádřen jako kyselina jablečná a obsah vitaminu C). Nejvyšší obsah polyfenolů byl zjištěn u šťávy vyrobené z odrůdy Rezista (725 mg.l-1). Vysoký obsah měly rovněž šťávy z odrůd Bohemia a Rubinola. Šťáva z odrůdy Rubinola měla několikanásobně vyšší obsah vitaminu C než ostatní odrůdové šťávy (63,9 mg.l-1). U všech sledovaných odrůd byl obsah titrovatelných kyselin v rozmezí 0,7 - 1,2 %.

  • Název v anglickém jazyce

    Analytical evaluation of single varietal juices

  • Popis výsledku anglicky

    In this theses nine varietal apple juices were analytically evaluated. Three basic constituents of the juice were evaluated (the content of total polyphenols, the content of titratable acids, which has been recalculated and expressed as malic acid and the vitamin C content). The highest content of polyphenols was found in juice made from variety ˈRezistaˈ (725 mg.l-1). The high content of polyphenols was also detected in apple juices prepared from varieties ˈBohemiaˈ and ˈRubinolaˈ. The juice made from the variety ˈRubinolaˈ had several times higher vitamin C content than by the other varieties of juice (63.9 mg.l-1). The titratable acids content of all varieties studied ranged from 0.7 to 1.2 %.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    72

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    118-120

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus