Obsah vitamínu C v jablečném moštu v porovnání s jablečnými džusy z koncentrátu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F16%3A43874255" target="_blank" >RIV/62157124:16270/16:43874255 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Obsah vitamínu C v jablečném moštu v porovnání s jablečnými džusy z koncentrátu
Popis výsledku v původním jazyce
Mošty a džusy patří mezi oblíbené nápoje, které legislativa označuje jako ovocné šťávy a ovocné šťávy z koncentrátu. Vlastnosti by měly vykazovat stejné, postup výroby se však liší. Zatímco v případě moštů získáváme šťávu vymačkáním z ovoce, džusy jsou vyráběny naředěním ovocného koncentrátu. Tímto procesem se však může měnit množství obsahových složek. Příkladem může být obsah vitamínu C v jablečných moštech, které byly porovnány s jablečnými šťávami z koncentrátu. Průměrná hodnota vitamínu C byla u jablečných moštů 367,39 mg/l, u šťáv z koncentrátu 266,458 mg/l, což je téměř o 1/3 méně.
Název v anglickém jazyce
The content of vitamin C in apple must compared to apple juice from concentrate
Popis výsledku anglicky
Musts and juices are very favorite beverages, legislation refers them as a fruit juice and fruit juice from concentrate. Properties should be the same, but manufacturing process varies. Apple must is made by squeezing juice from fruits, apple juice is made by diluting the fruit concentrate. This process, however, may change the quantity of content components. An example might be the level of vitamin C in apple must, which were compared with must from conventional production. The average level of vitamin C were in apple musts 367,39 mg/l, in fruit juice from concentrate 266,458 mg/l, which is almost 1/3 less.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Hygiena a technologie potravin XLVI. Lenfeldovy a Höklovy dny Sborník přednášek a posterů
ISBN
978-80-7305-782-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
175-178
Název nakladatele
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
19. 10. 2016
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—