Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”
QK1910235

Minimalizace rizik reziduí účinných látek vybraných herbicidů obsažených ve slámě a v půdě na kultury pěstovaných hub, jahodníku a rajčat

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Ministerstvo zemědělství

  • Program

    Program aplikovaného výzkumu Ministerstva zemědělství na období 2017 - 2025, ZEMĚ

  • Veřejná soutěž

    VaV pro Ministerstvo zemědělství II 3 (SMZE2019MZE01)

  • Hlavní účastníci

    Česká zemědělská univerzita v Praze / Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů

  • Druh soutěže

    VS - Veřejná soutěž

  • Číslo smlouvy

    598-208-14152

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Minimizing the risk of residues of active compounds of selected herbicides contained in straw and soil on the cultures of cultivated mushrooms, strawberries and tomatoes

  • Anotace anglicky

    The aim of this project is a comprehensive solution of the current problem in agricultural practice concerning the content of residues of the herbicide substances - aminopyralide and pyroxsulam contained in straw from treated cereal crops. The straw is intended for mushroom substrate preparation, for mulching and organic fertilization. Partial aim is to monitor the content of residues of herbicide substances aminopyralide, pyroxsulam and florasulam in straw of various origins and after various types of treatment. Further objective is to assess the toxicity risk for the mushrooms, strawberries and tomatoes. Final goal is to suggest a set of agrotechnical measures to minimise the content of residues of herbicide substances in mushrooms, strawberries and tomatoes.

Vědní obory

  • Kategorie VaV

    AP - Aplikovaný výzkum

  • OECD FORD - hlavní obor

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

  • OECD FORD - vedlejší obor

  • OECD FORD - další vedlejší obor

  • CEP - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    EI - Biotechnologie a bionika

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Podařilo se dosáhnout plánovaných výstupů dle zadání projektu, kromě výstupu V10 (Jimp), u kterého byl schválen posudn do 12/2024. V tomto článku má být vyhodnocen účinek vybraných mikroorganismů na rozklad aminopyralidu a pyroxsulamu v podmínkách in vitro a v půdě. Dosažené výsledky jsou dobře využitelné v zemědělské praxi. Mají značný potenciál využití pěstiteli hub, jahodníku a rajčat. Výsledky jsou přehledně publikovány v certifikovaných metodikách.

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 1. 2019

  • Ukončení řešení

    31. 12. 2023

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

    20. 3. 2023

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP24-MZE-QK-U

  • Datum dodání záznamu

    20. 6. 2024

Finance

  • Celkové uznané náklady

    12 876 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    12 876 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    0 tis. Kč