Vývoj sektových a hybridních vinařských kvasinek
Veřejná podpora
Poskytovatel
Ministerstvo průmyslu a obchodu
Program
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost
Veřejná soutěž
—
Hlavní účastníci
EPS biotechnology, s.r.o.
Druh soutěže
OP - Operační program EU
Číslo smlouvy
MPO 588732/21/61200/326
Alternativní jazyk
Název projektu anglicky
Development of sec and hybrid wine yeast
Anotace anglicky
The Development of Sparkling Wine and Hybrid Wine Yeast (NewSec) project reflects the increasing demand in the oenological society for sophisticated yeast preparations that bring added value to the product. Firstly, it is the use of autochthonous microorganisms and the promotion of the authenticity of the product (sparkling yeast) and then the application of newly bred hybrid yeasts, which brings a number of technological advantages.
Vědní obory
Kategorie VaV
VV - Experimentální vývoj
OECD FORD - hlavní obor
20902 - Bioprocessing technologies (industrial processes relying on biological agents to drive the process) biocatalysis, fermentation
OECD FORD - vedlejší obor
—
OECD FORD - další vedlejší obor
—
CEP - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)
EI - Biotechnologie a bionika
Termíny řešení
Zahájení řešení
1. 3. 2021
Ukončení řešení
31. 5. 2023
Poslední stav řešení
K - Končící víceletý projekt
Poslední uvolnění podpory
1. 9. 2021
Dodání dat do CEP
Důvěrnost údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Systémové označení dodávky dat
CEP23-MPO-EG-R
Datum dodání záznamu
20. 3. 2023
Finance
Celkové uznané náklady
14 664 tis. Kč
Výše podpory ze státního rozpočtu
0 tis. Kč
Ostatní veřejné zdroje financování
0 tis. Kč
Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.
4 942 tis. Kč