Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Výzkum a hodnocení kvality potravinářských obilovin (pšenice, ječmen, žito, oves).

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Ministerstvo zemědělství

  • Program

    Program podnikatelského výzkumu

  • Veřejná soutěž

  • Hlavní účastníci

    Zemědělský výzkumný ústav Kroměříž, s.r.o.

  • Druh soutěže

  • Číslo smlouvy

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Research and evaluation of quality of food cereals )wheat, barley rye, oats).

  • Anotace anglicky

    The proposed project is aimed at the complex development of the sector dealing in the research on technological quality of the above-mentioned food cereals with regard to entering Czech Republic in the EU which will impose high requirements on technological quality of raw materials (wheat, barley, rye oats) for milling, baking and especially malting industry. The research programme will cover all fields which can positively affect obtaining raw materials with high parameters of technological quality andthus to raise competiveness of the goods produced from them, and which would meet quality requirements of the EU. Within the project methods for testing technological quality will be developed in accordance with world and especially EU standard methodo logies of ICC, AACC and EBC. These methods will be used for assesing quality of food cereals in genetic and breeding process as well as in commodity trading. Based on these methods new genotypes of food cereals with improved technological value will be s

Vědní obory

  • Kategorie VaV

  • CEP - hlavní obor

    GM - Potravinářství

  • CEP - vedlejší obor

  • CEP - další vedlejší obor

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    21101 - Food and beverages

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    V - Vynikající výsledky projektu (s mezinárodním významem atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Významná práce pro doplnění databáze vlastností pšenice, žita a ječmene pro obohacení genofondu.

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 1. 1996

  • Ukončení řešení

    1. 1. 2000

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP/2001/MZE/MZE1QA/U/N/3:2

  • Datum dodání záznamu

Finance

  • Celkové uznané náklady

    8 031 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    6 375 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    0 tis. Kč