Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”
EP7216

Modelování rozvoje patogenní mikroflory ve vybraných potravinářských výrobcích z hlediska ochrany spotřebitele před hygienickými riziky

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Ministerstvo zemědělství

  • Program

    Program nepodnikatelského výzkumu

  • Veřejná soutěž

  • Hlavní účastníci

    Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.

  • Druh soutěže

  • Číslo smlouvy

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Simulation of development pathogenic microflora in select food processes by exploatation Food MicroModel.

  • Anotace anglicky

    The application of predictive microbiology enables objective evaluation of the effects of processing, distribution and storage on the microbial safety and quality of foods. In the other words, if the microbial ecology of a processing operation or of a product during distribution or storage is understood, the survival or growth of an organism of concern can be predicted by means of the mathematical relantionship between microbial growth rate and environmental conditions. This means that the potencial exists to estimate food quality and safety by the monitoring and controling processing condition. Solving prediction microbilogy equation require mathematical erudition. Therefore was for non-mathematics developed computer software package to easy solutionthose problems. One of them is Food MicroModel. Food MicroModel is a software package that will predict the growth, survival and thermal death of the major food pathogens and a food-spoilage organisms in wide range of foods. All models within F

Vědní obory

  • Kategorie VaV

  • CEP - hlavní obor

    GM - Potravinářství

  • CEP - vedlejší obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • CEP - další vedlejší obor

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    10606 - Microbiology<br>10607 - Virology<br>21101 - Food and beverages

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Tento projekt je příspěvkem k zavádění HACCP.

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 1. 1997

  • Ukončení řešení

    1. 1. 1998

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP/1999/MZE/MZE9QB/V/3:3

  • Datum dodání záznamu

Finance

  • Celkové uznané náklady

    1 200 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    1 200 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    0 tis. Kč