Modelování rozvoje patogenní mikroflory ve vybraných potravinářských výrobcích z hlediska ochrany spotřebitele před hygienickými riziky
Veřejná podpora
Poskytovatel
Ministerstvo zemědělství
Program
Program nepodnikatelského výzkumu
Veřejná soutěž
—
Hlavní účastníci
Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.
Druh soutěže
—
Číslo smlouvy
—
Alternativní jazyk
Název projektu anglicky
Simulation of development pathogenic microflora in select food processes by exploatation Food MicroModel.
Anotace anglicky
The application of predictive microbiology enables objective evaluation of the effects of processing, distribution and storage on the microbial safety and quality of foods. In the other words, if the microbial ecology of a processing operation or of a product during distribution or storage is understood, the survival or growth of an organism of concern can be predicted by means of the mathematical relantionship between microbial growth rate and environmental conditions. This means that the potencial exists to estimate food quality and safety by the monitoring and controling processing condition. Solving prediction microbilogy equation require mathematical erudition. Therefore was for non-mathematics developed computer software package to easy solutionthose problems. One of them is Food MicroModel. Food MicroModel is a software package that will predict the growth, survival and thermal death of the major food pathogens and a food-spoilage organisms in wide range of foods. All models within F
Vědní obory
Kategorie VaV
—
CEP - hlavní obor
GM - Potravinářství
CEP - vedlejší obor
EE - Mikrobiologie, virologie
CEP - další vedlejší obor
—
OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)
10606 - Microbiology<br>10607 - Virology<br>21101 - Food and beverages
Hodnocení dokončeného projektu
Hodnocení poskytovatelem
U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)
Zhodnocení výsledků projektu
Tento projekt je příspěvkem k zavádění HACCP.
Termíny řešení
Zahájení řešení
1. 1. 1997
Ukončení řešení
1. 1. 1998
Poslední stav řešení
U - Ukončený projekt
Poslední uvolnění podpory
—
Dodání dat do CEP
Důvěrnost údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Systémové označení dodávky dat
CEP/1999/MZE/MZE9QB/V/3:3
Datum dodání záznamu
—
Finance
Celkové uznané náklady
1 200 tis. Kč
Výše podpory ze státního rozpočtu
1 200 tis. Kč
Ostatní veřejné zdroje financování
0 tis. Kč
Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.
0 tis. Kč