Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”
EP9199

Metody stanovení vybraných alergenů a antinutričních látek v potravinách

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Ministerstvo zemědělství

  • Program

    Program podnikatelského výzkumu

  • Veřejná soutěž

  • Hlavní účastníci

    Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.

  • Druh soutěže

    VS - Veřejná soutěž

  • Číslo smlouvy

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    The methods of determination of selected alergens and antinutritional components in foods.

  • Anotace anglicky

    The methods will be developed and tested for the HPLC determination of selected food allergens (allergens of eggs - avidine, ovomucid, ovalbumine; milk allergen - beta-lactoglobuline) and antinutritional components appearing in some foods (lectins in cereals and legumes, protease and amylase inhibitors in cereals and legumes). The methods studied will be based on the biospecific as well as biomimetic sorption methods. Less specific methods like reverse phase HPLC and ion-exchange HPLC will be tested aswell. The results obtained will be published in appropriate journals.

Vědní obory

  • Kategorie VaV

  • CEP - hlavní obor

    GM - Potravinářství

  • CEP - vedlejší obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • CEP - další vedlejší obor

    CE - Biochemie

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    10406 - Analytical chemistry<br>10608 - Biochemistry and molecular biology<br>10609 - Biochemical research methods<br>21101 - Food and beverages

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    V - Vynikající výsledky projektu (s mezinárodním významem atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Projekt byl řešen podle plánu. Byla vybrána a ověřena metodika stanovení alergenů a antinutričních látek v potravinách.

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 1. 1999

  • Ukončení řešení

    1. 1. 2002

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP/2003/MZE/MZE3QA/U/N/3:1

  • Datum dodání záznamu

    23. 10. 2003

Finance

  • Celkové uznané náklady

    1 650 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    1 250 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    425 tis. Kč