Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”
FW04020110

Využití lokálních kmenů kvasinek pro vývoj nových receptur piv typu "Czech wild ale"

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Technologická agentura ČR

  • Program

    TREND

  • Veřejná soutěž

    TREND 4 (STA02021FW040)

  • Hlavní účastníci

    1. Zichovecká s.r.o.

  • Druh soutěže

    VS - Veřejná soutěž

  • Číslo smlouvy

    FW04020110 - Smlouva o poskytnutí podpory

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Use of local yeast strains for the development new brewing processes in the beer style "Czech wild ale"

  • Anotace anglicky

    The main aim of this project is to introduce the production and international sale of the unique beer style "Czech Wild Ale". For fermentation will be used local yeast strains isolated from orchards in the localities of the Ústí Region. The aim will be achieved by effectively cooperate between the main applicant and research organization. Collaboration will be based on the team work development of new brewing recipes by using local-bioquality-raw materials and patenting their own cultural yeasts. Use of found yeast will make main applicant incomparable with other breweries on the Czech and international market. One of the main product of the project will be a low-alcohol version of "Czech wild ale“. After the end of the project the main applicant will continue in his own research program.

Vědní obory

  • Kategorie VaV

    AP - Aplikovaný výzkum

  • OECD FORD - hlavní obor

    21101 - Food and beverages

  • OECD FORD - vedlejší obor

    10606 - Microbiology

  • OECD FORD - další vedlejší obor

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

  • CEP - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    EE - Mikrobiologie, virologie<br>EI - Biotechnologie a bionika<br>GM - Potravinářství

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 1. 2022

  • Ukončení řešení

    31. 12. 2025

  • Poslední stav řešení

    B - Běžící víceletý projekt

  • Poslední uvolnění podpory

    28. 2. 2023

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP24-TA0-FW-R

  • Datum dodání záznamu

    20. 2. 2024

Finance

  • Celkové uznané náklady

    9 158 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    6 327 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    2 832 tis. Kč