Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Použití kapilární elektroforesy pro analýzu bioaktivních látek v potravinách

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Grantová agentura České republiky

  • Program

    Standardní projekty

  • Veřejná soutěž

    Standardní projekty 2 (SGA02003GA-ST)

  • Hlavní účastníci

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze / Fakulta potravinářské a biochemické technologie

  • Druh soutěže

    VS - Veřejná soutěž

  • Číslo smlouvy

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Application of capillary electrophoresis for analysis of bioactive compounds in food

  • Anotace anglicky

    The objectives of the current proposal are to develop capillary electrophoresis methods for the determination of selected (plant, animal, microbial) bioactive compounds in food. On-line coupled capillary isotachophoresis with capillary zoneelectrophoresis and capillary isotachophoresis (one- or two-dimensional) will be applied for this purpose. An employment of scanning UV-VIS detector (200 - 600 nm) considerably extends applicability of the technique of question. Advantages of thetechnique are as follows: high sensitivity, high analysis repeatability, minimal sample treatment, low running costs and use of inland production instruments. Developed methods will be continuously published. At the end of the project the file ofdeveloped methods will be edited which may help to food producers, state supervisors and the other institutes in routine as well as special analyses. The co-operation of Czech Agricultural and Food Inspection and Central Customs Technical Laboratory on

Vědní obory

  • Kategorie VaV

    ZV - Základní výzkum

  • CEP - hlavní obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • CEP - vedlejší obor

    CG - Elektrochemie

  • CEP - další vedlejší obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    10405 - Electrochemistry (dry cells, batteries, fuel cells, corrosion metals, electrolysis)<br>10406 - Analytical chemistry<br>21101 - Food and beverages

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    V - Vynikající výsledky projektu (s mezinárodním významem atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Cílem projektu byl vývoj a ověření metod elektroforetického stanovení vybraných bioaktivních látek v potravinách. Při vývoji metod byly aplikovány techniky jednorozměrné (CITP) a dvourozměrné kapilární isotachoforesy (2D-CITP) a kombinace kapilární isota

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 1. 2003

  • Ukončení řešení

    1. 1. 2005

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP06-GA0-GA-U/07:6

  • Datum dodání záznamu

    15. 1. 2009

Finance

  • Celkové uznané náklady

    990 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    990 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    0 tis. Kč