Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Využití kapilární isotachoforesy v analýze potravin

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Grantová agentura České republiky

  • Program

    Standardní projekty

  • Veřejná soutěž

  • Hlavní účastníci

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze / Fakulta potravinářské a biochemické technologie

  • Druh soutěže

    VS - Veřejná soutěž

  • Číslo smlouvy

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Application of capillary isotachophoresis in food analysis

  • Anotace anglicky

    The objectives of the current proposal are to develop and validate capillary isotachophoresis method for the determination of selected compounds in foods. One- and/or two-dimensional capillary isotachophoresis and capillary zone electrophoresis on-line coupled with capillary isotachophoresis will be applied for this purpose. Advantages of the these techniques are as follows: high analysis repeatability, high sensitivity, minimal sample treatment, low running costs and use of inland production instruments. In consequences with new food regulations the file of methods will be edited. It may help to food producers, state supervisors and the other institutes in routine as well as special analyses. The co-operation of Czech Agricultural and Food Inspectionand Central Customs Technical Laboratory on the proposed project gives to it broader meaning.

Vědní obory

  • Kategorie VaV

  • CEP - hlavní obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • CEP - vedlejší obor

    CG - Elektrochemie

  • CEP - další vedlejší obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    10405 - Electrochemistry (dry cells, batteries, fuel cells, corrosion metals, electrolysis)<br>10406 - Analytical chemistry<br>21101 - Food and beverages

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    V - Vynikající výsledky projektu (s mezinárodním významem atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Byly vyvinuty a ověřeny metody isotachoforetického stanovení vybraných látek v potravinách (fumarové kyseliny v jablečném džusu, kreatininu v masných výrobcích, rutinu v pohance aj). Cíle projektu byly splněny. Velmi dobré jsou publikační výstupy v mezi

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 1. 1999

  • Ukončení řešení

    1. 1. 2001

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP/2002/GA0/GA02GA/U/N/7:3

  • Datum dodání záznamu

    1. 4. 2003

Finance

  • Celkové uznané náklady

    450 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    450 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    0 tis. Kč