Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Bakteriociny bakterií mléčného kvašení

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Grantová agentura České republiky

  • Program

    Standardní projekty

  • Veřejná soutěž

  • Hlavní účastníci

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze / Fakulta potravinářské a biochemické technologie

  • Druh soutěže

  • Číslo smlouvy

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Bacteiocins of Lactic Acid Bacteria

  • Anotace anglicky

    Proposed grant will continue the project GA CR 510/95/0990: "Production of bacteriocins of lactic acid bacteria" of the same applicant and joint applicant. The aim is to obtain the increased knowledge about bacteriocins of the lactic acid bacteria, especially of their isolation and purification and characterisation of genes responsible for their production, possibly, transfer of these genes into other strains of Lactobacillus sp. Further investigation will concentrate on antifungal activity of lactic acid bacteria and effect of bacteriocins of lactic bacteria on the sublethally injured bacterial cells. Parallelly the application of new strains of lactic bacteria producing bacteriocins and / or antifungal metabolites in technology of fermented milks, quarg and cheeses will be realised.

Vědní obory

  • Kategorie VaV

  • CEP - hlavní obor

    GM - Potravinářství

  • CEP - vedlejší obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • CEP - další vedlejší obor

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    10606 - Microbiology<br>10607 - Virology<br>21101 - Food and beverages

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Projekt představuje přínos v mikrobiologii a biochemii látek s antifungální aktivitou látek produkovaných Lactobacillus sp.-acidocinů. Byla zvládnuta isolace a způsob biologického testování antifungální aktivity acidocinů na modelovém organismu Fusarium

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 1. 1998

  • Ukončení řešení

    1. 1. 2000

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP/2001/GA0/GA01GA/U/N/9:4

  • Datum dodání záznamu

Finance

  • Celkové uznané náklady

    1 072 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    907 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    0 tis. Kč