Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Stanovení optimálních podmínek enzymatické hydrolýzy zrna obilovin jako výchozího materiálu pro následné fermentační postupy v potravinářství

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Grantová agentura České republiky

  • Program

    Standardní projekty

  • Veřejná soutěž

  • Hlavní účastníci

    Mendelova univerzita v Brně

  • Druh soutěže

  • Číslo smlouvy

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Determination of the convenient conditions for enzyme catalyzed hydrolyzes of the polysacharides of cereal grain mashes, with intention to use......

  • Anotace anglicky

    The project aims to provide broader information about various fermentation substrates which could after enzyme catalized hydrolyses served as a medium for ethanol, lactic acid and citric acid production. In the previous study some varieties of cereals have been already tested for starch and protein content, á- amylase activity etc. It has been concluded that in some materials starch is hydrolysed more effectively and further research might provide useful hints, what kind and variety of cereals use, andhow to economised single steps of the process. The content and composition of the saccharides after hydrolysis, viscosity, and the content of basic nutrients have crucial effect on the subsequent use of hydrolysate. Therefore these parameters will be fo llowed under changing conditions (temperature, pH, dosage of enzymes, etc.), together with new ways of grain preparation (dry and wet milling). Media with optimal properties will be inoculated with various micro-organisms.

Vědní obory

  • Kategorie VaV

  • CEP - hlavní obor

    GM - Potravinářství

  • CEP - vedlejší obor

  • CEP - další vedlejší obor

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    21101 - Food and beverages

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    N - Nesplněno zadání

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Dílčí zpráva za rok 1999 vykazuje formální i věcné nedostatky - chybí komentář k čerpání, nejsou doloženy výsledky, jediný výstup (abstrakt) nemá uvedenu podporu GA ČR a pochází z výsledků získaných před zahájením PD grantu. Zásadní nedostatky v čerpání

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 1. 1998

  • Ukončení řešení

    1. 1. 1999

  • Poslední stav řešení

    S - Zastavený (předčasně ukončený) víceletý projekt

  • Poslední uvolnění podpory

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP/2000/GA0/GA00GA/U/6:2

  • Datum dodání záznamu

Finance

  • Celkové uznané náklady

    350 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    350 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    0 tis. Kč