Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vypracování kritérií pro určování čerstvosti konzumních vajec

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Grantová agentura České republiky

  • Program

    Standardní projekty

  • Veřejná soutěž

  • Hlavní účastníci

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze / Fakulta potravinářské a biochemické technologie

  • Druh soutěže

    VS - Veřejná soutěž

  • Číslo smlouvy

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Elaboration of criteria for the prediction of freshness of eggs

  • Anotace anglicky

    Unambiguous method for the determination of freshness and quality of eggs exists. Most up to now used criteria have an empirical or semiempirical character and include parameters such as weight, specific density, yolk or white index, Haugh unit, viscosity, pH changes and others. All these methods are strongly influenced by many factors and do not give satisfactory results. Research activities in this fields focus now on better measurable criteria which are in better relation with the quality andfreshness of eggs. The aim of this project is an elaboration of new suitable methods for the determination of freshness and quality of eggs which allow to follow the changes of quality during storage. For this purpose the modern instrumental methods ofanalysis,especially GC/MS based on a purge and trap technique will be used. This method allows concentration and subsequent determination of compounds occurring in very low concentrations. Besides volatile compounds further criteria such as sensory qual

Vědní obory

  • Kategorie VaV

  • CEP - hlavní obor

    GM - Potravinářství

  • CEP - vedlejší obor

  • CEP - další vedlejší obor

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    21101 - Food and beverages

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Řešení projektu přineslo pokrok v hodnocení kvality čerstvých vajec. Uplatnění výsledků řešení je jednak v rovině výzkumu a vývoje (metodická část), jednak v praxi (např. v kontrolních laboratořích). Zklamáním je prezentace výsledků pohybující se pouze n

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 1. 1999

  • Ukončení řešení

    1. 1. 2001

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP/2002/GA0/GA02GA/U/N/7:3

  • Datum dodání záznamu

    1. 4. 2003

Finance

  • Celkové uznané náklady

    1 561 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    1 213 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    999 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    0 tis. Kč