Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vývoj metod k posouzení autenticity potravinářských výrobků s podílem vajec

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Grantová agentura České republiky

  • Program

    Postdoktorandské granty

  • Veřejná soutěž

    Postdoktorandské granty 2 (SGA02002GA-PD)

  • Hlavní účastníci

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze / Fakulta potravinářské a biochemické technologie

  • Druh soutěže

    VS - Veřejná soutěž

  • Číslo smlouvy

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Development of methods for evaluation of authenticity of food products with egg content

  • Anotace anglicky

    This project is dealing with the development and confirmation of analytical methods for the evaluation of authenticity of food products with egg content (egg bakery products, egg pastas, egg liqueurs, mayonnaises and dressings). The development ofprocedures to evaluate authenticity of egg products is necessary. Similarly as in other food commodities the Czech food law does not give any obligatory criteria and analytical methods to evaluate the authenticity of food products containing eggs. It ispossible, based on the literature search, to find and choose typical chemical markers (compounds) suitable for identification and determination of egg white, egg yolk and whole eggs in matrixes. The set of analytical procedures will be prepared for everyselectedcriterion (cholesterol, phosphor, fatty acids, proteins). The main objective of the project is to elaborate and validate those methods (routine methods, chromatographic, electrophoretic and spectrophotometric methods). Expected results of the

Vědní obory

  • Kategorie VaV

    ZV - Základní výzkum

  • CEP - hlavní obor

    GM - Potravinářství

  • CEP - vedlejší obor

  • CEP - další vedlejší obor

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    21101 - Food and beverages

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    V rámci řešení projektu bylo vypracována a ověřena metodika posouzení vaječného podílu ve vybraných komoditách založená na využití celkem šesti charakteristických markerů vaječné hmoty (cholesterol, tuk, masné kyseliny, lysozym, celkové vaječné bílkoviny

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 1. 2002

  • Ukončení řešení

    1. 1. 2004

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP/2005/GA0/GA05GP/U/N/A:8

  • Datum dodání záznamu

    23. 7. 2008

Finance

  • Celkové uznané náklady

    874 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    714 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    160 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    0 tis. Kč