Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”
2B06138

Metody na stanovení alergenních složek v potravinách

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

  • Program

    Zdravý a kvalitní život

  • Veřejná soutěž

    Zdravý a kvalitní život 1 (SMSM2006002B1)

  • Hlavní účastníci

  • Druh soutěže

    VS - Veřejná soutěž

  • Číslo smlouvy

    15 809/06-31

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Methods for allergenic substances determination in foods

  • Anotace anglicky

    The sensitive ELISA methods for allergenic substances determination in foodstuff and raw materials will be prepared and validated. The aim of the project will be solved in agreement with experts demands and legal demands (Directive 2003/89/EC;Directive2000/13/EC). Egg allergens, milk allergens, celery and mustard allergens will be in focus of the proposed project. The principle of the sugested analyses will be based on sandwich modification of Enzyme Linked ImmunoSorbent Assay (ELISA). Established analytical approaches and methods for assessment of above mentioned allergens will be tested on panel of real food producst as well as certified standards. The robustness, versatility and reliability of implemented methods should be garanted.

Vědní obory

  • Kategorie VaV

    NV - Neprůmyslový výzkum (aplikovaný výzkum s výjimkou průmyslového)

  • CEP - hlavní obor

    GM - Potravinářství

  • CEP - vedlejší obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • CEP - další vedlejší obor

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    10406 - Analytical chemistry<br>21101 - Food and beverages

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Cíl projektu splněn. Realizovány immunologické soupravy stanoveni vybraných alergenů potravin (vejce a mléko): 1. RIV/00027022:_____/06:8P007134 - 2006 - P 2. RIV/00027022:_____/07:8P007130 - 2007 - D 3. RIV/00027022:_____/07:8P007135 - 2007 - P

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 7. 2006

  • Ukončení řešení

    31. 12. 2008

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

    15. 2. 2008

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP09-MSM-2B-U/01:1

  • Datum dodání záznamu

    25. 6. 2009

Finance

  • Celkové uznané náklady

    5 288 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    3 521 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    1 767 tis. Kč