Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Studium barevných pigmentů vznikajících během technologického zpracování česneku a cibule

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Grantová agentura České republiky

  • Program

    Postdoktorandské granty

  • Veřejná soutěž

    Standardní projekty 3 (SGA02003GA1PD)

  • Hlavní účastníci

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze / Fakulta potravinářské a biochemické technologie

  • Druh soutěže

    VS - Veřejná soutěž

  • Číslo smlouvy

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Investigation on pigments formed during technological treatment of garlic and onion

  • Anotace anglicky

    The project deals with the greening of garlic and the pinking of onion during technological treatment. The main goal of the project is structural determination of the pigments formed. Precursors involved in this process and possible formation pathwayswill be evaluated. Major factors affecting formation of the pigments as well as their stability and subsequent interactions with other food components will be investigated. Based on the results obtained, strategies to prevent development of thisundesirablediscoloration will be proposed. Physiological properties of the pigments (e.g. their mutagenic activity) will be evaluated.

Vědní obory

  • Kategorie VaV

    ZV - Základní výzkum

  • CEP - hlavní obor

    GM - Potravinářství

  • CEP - vedlejší obor

  • CEP - další vedlejší obor

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    21101 - Food and beverages

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    N - Nesplněno zadání

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Podařilo se objasnit příčiny vzniku nežádoucích pigmentů při zpracování cibulových zelenin, identifikovat klíčové primární prekurzory i sekundární meziprodukty a alespoň částečně objasnit strukturu vznikajících látek a reakční mechanismy vedoucí k jejich

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 1. 2003

  • Ukončení řešení

    1. 1. 2005

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP06-GA0-GP-U/06:6

  • Datum dodání záznamu

    19. 5. 2008

Finance

  • Celkové uznané náklady

    547 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    547 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    0 tis. Kč