SYRIKRIKO - Zpracování a uvedení stálých postupů založených na zásadách systému analýzy rizika a stanovení kritických kontrolních bodů k zajištění výroby bezpečných potravin v náročných klimatických podmínkách.
Veřejná podpora
Poskytovatel
Ministerstvo obrany
Program
Ambice – podpora rozvoje oblastí, ve kterých ozbrojené složky dosahují významných výsledků v rámci NATO a EU
Veřejná soutěž
—
Hlavní účastníci
Ministerstvo obrany / Univerzita obrany - Fakulta vojenských technologií Brno
Druh soutěže
VZ - Veřejná zakázka
Číslo smlouvy
2202 5 3850
Alternativní jazyk
Název projektu anglicky
The permanent procedures elaboration and implementation based on the principles of the risk analysis system and the determination of critical control points to ensure the production of safe food in demanding climatic conditions.
Anotace anglicky
System of critical points (HACCP) in the catering of troops in permanent garrisons and field conditions in compliance with the Prerequisites Program (PNP), Good Hygienic Practice (GHP) and Good Manufacturing Practice (GMP).
Vědní obory
Kategorie VaV
AP - Aplikovaný výzkum
OECD FORD - hlavní obor
21101 - Food and beverages
OECD FORD - vedlejší obor
—
OECD FORD - další vedlejší obor
—
CEP - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)
GM - Potravinářství
Hodnocení dokončeného projektu
Hodnocení poskytovatelem
U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)
Zhodnocení výsledků projektu
Výsledky projektu vytvořily podmínky pro implementaci HACCP v polních podmínkách, který zahrnuje nezbytné předpoklady, vzdělávání a školení a provádění a udržování plánu HACCP a využití kroků rozhodovacího stromu pro identifikaci kritických kontrolních bodů (CCP). HACCP je účinný a racionální prostředek k zajištění bezpečnosti potravin od doručení komodit až po spotřebu. Při tvorbě plánů HACCP v polních podmínkách je použito sedm základních principů - analýza rizik, identifikace CCP, stanovení kritických limitů, monitorovací postupy, nápravná opatření, ověřovací postupy a vedení záznamů a dokumentace. Pokud dojde k detekci odchylky, jsou podniknuty příslušné kroky k obnovení kontroly tak, aby se zajistilo, že se potenciálně nebezpečné produkty nedostanou ke spotřebiteli. Implementací výsledků projektu bude zajištěna možnost identifikace a kontroly rizika zdravotní nezávadnosti potravin v poli a rovněž vzdělávání logistických štábů v oblasti bezpečnosti potravin.
Termíny řešení
Zahájení řešení
31. 10. 2022
Ukončení řešení
31. 12. 2023
Poslední stav řešení
U - Ukončený projekt
Poslední uvolnění podpory
17. 2. 2023
Dodání dat do CEP
Důvěrnost údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Systémové označení dodávky dat
CEP24-MO0-OY-U
Datum dodání záznamu
21. 6. 2024
Finance
Celkové uznané náklady
228 tis. Kč
Výše podpory ze státního rozpočtu
228 tis. Kč
Ostatní veřejné zdroje financování
0 tis. Kč
Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.
0 tis. Kč