Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

SYRIKRIKO - Zpracování a uvedení stálých postupů založených na zásadách systému analýzy rizika a stanovení kritických kontrolních bodů k zajištění výroby bezpečných potravin v náročných klimatických podmínkách.

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Ministerstvo obrany

  • Program

    Ambice – podpora rozvoje oblastí, ve kterých ozbrojené složky dosahují významných výsledků v rámci NATO a EU

  • Veřejná soutěž

  • Hlavní účastníci

    Ministerstvo obrany / Univerzita obrany - Fakulta vojenských technologií Brno

  • Druh soutěže

    VZ - Veřejná zakázka

  • Číslo smlouvy

    2202 5 3850

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    The permanent procedures elaboration and implementation based on the principles of the risk analysis system and the determination of critical control points to ensure the production of safe food in demanding climatic conditions.

  • Anotace anglicky

    System of critical points (HACCP) in the catering of troops in permanent garrisons and field conditions in compliance with the Prerequisites Program (PNP), Good Hygienic Practice (GHP) and Good Manufacturing Practice (GMP).

Vědní obory

  • Kategorie VaV

    AP - Aplikovaný výzkum

  • OECD FORD - hlavní obor

    21101 - Food and beverages

  • OECD FORD - vedlejší obor

  • OECD FORD - další vedlejší obor

  • CEP - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    GM - Potravinářství

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Výsledky projektu vytvořily podmínky pro implementaci HACCP v polních podmínkách, který zahrnuje nezbytné předpoklady, vzdělávání a školení a provádění a udržování plánu HACCP a využití kroků rozhodovacího stromu pro identifikaci kritických kontrolních bodů (CCP). HACCP je účinný a racionální prostředek k zajištění bezpečnosti potravin od doručení komodit až po spotřebu. Při tvorbě plánů HACCP v polních podmínkách je použito sedm základních principů - analýza rizik, identifikace CCP, stanovení kritických limitů, monitorovací postupy, nápravná opatření, ověřovací postupy a vedení záznamů a dokumentace. Pokud dojde k detekci odchylky, jsou podniknuty příslušné kroky k obnovení kontroly tak, aby se zajistilo, že se potenciálně nebezpečné produkty nedostanou ke spotřebiteli. Implementací výsledků projektu bude zajištěna možnost identifikace a kontroly rizika zdravotní nezávadnosti potravin v poli a rovněž vzdělávání logistických štábů v oblasti bezpečnosti potravin.

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    31. 10. 2022

  • Ukončení řešení

    31. 12. 2023

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

    17. 2. 2023

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP24-MO0-OY-U

  • Datum dodání záznamu

    21. 6. 2024

Finance

  • Celkové uznané náklady

    228 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    228 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    0 tis. Kč