Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”
QF4082

Výzkum možností zdokonalení postupu výroby dohřívaných sýrů s využitím biochemických charakteristik používaných ČMK.

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Ministerstvo zemědělství

  • Program

    Program výzkumu MZE

  • Veřejná soutěž

    Vědecké zhodnocení kulturních hodnot prostředí 5 (SMZE200400002)

  • Hlavní účastníci

  • Druh soutěže

    VS - Veřejná soutěž

  • Číslo smlouvy

    28656/03-3020

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Research of possibilities for the more effective method of heated cheese production including the biochemical characteristics of utilized pure dairy cultures.

  • Anotace anglicky

    Determination of biochemical characteristics of the both lactic acid bacteria and propionic acid bacteria by cultivation of single or mixture strains under operational conditions for heated cheese. Evaluated results will be applied and used as the proposals of the collected recommendations for the positively influencing and improving technological method of the cheese production.

Vědní obory

  • Kategorie VaV

    NV - Neprůmyslový výzkum (aplikovaný výzkum s výjimkou průmyslového)

  • CEP - hlavní obor

    GM - Potravinářství

  • CEP - vedlejší obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • CEP - další vedlejší obor

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    10606 - Microbiology<br>10607 - Virology<br>21101 - Food and beverages

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Předmětem řešení byl výzkum vzájemných interakcí základních a doplňkových ČMK, stanovení obsahu významných substrátů, meziproduktů a konečných produktů metabolismu těchto ČMK s cílem zdokonalit stávající postupy výroby sýrů a dosáhnout vyššího benefitu.

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 5. 2004

  • Ukončení řešení

    1. 12. 2007

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

    22. 2. 2007

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP08-MZE-QF-U/05:2

  • Datum dodání záznamu

    20. 5. 2009

Finance

  • Celkové uznané náklady

    4 820 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    4 820 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    0 tis. Kč