Výzkum možností zdokonalení postupu výroby dohřívaných sýrů s využitím biochemických charakteristik používaných ČMK.
Veřejná podpora
Poskytovatel
Ministerstvo zemědělství
Program
Program výzkumu MZE
Veřejná soutěž
Vědecké zhodnocení kulturních hodnot prostředí 5 (SMZE200400002)
Hlavní účastníci
—
Druh soutěže
VS - Veřejná soutěž
Číslo smlouvy
28656/03-3020
Alternativní jazyk
Název projektu anglicky
Research of possibilities for the more effective method of heated cheese production including the biochemical characteristics of utilized pure dairy cultures.
Anotace anglicky
Determination of biochemical characteristics of the both lactic acid bacteria and propionic acid bacteria by cultivation of single or mixture strains under operational conditions for heated cheese. Evaluated results will be applied and used as the proposals of the collected recommendations for the positively influencing and improving technological method of the cheese production.
Vědní obory
Kategorie VaV
NV - Neprůmyslový výzkum (aplikovaný výzkum s výjimkou průmyslového)
CEP - hlavní obor
GM - Potravinářství
CEP - vedlejší obor
EE - Mikrobiologie, virologie
CEP - další vedlejší obor
—
OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)
10606 - Microbiology<br>10607 - Virology<br>21101 - Food and beverages
Hodnocení dokončeného projektu
Hodnocení poskytovatelem
U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)
Zhodnocení výsledků projektu
Předmětem řešení byl výzkum vzájemných interakcí základních a doplňkových ČMK, stanovení obsahu významných substrátů, meziproduktů a konečných produktů metabolismu těchto ČMK s cílem zdokonalit stávající postupy výroby sýrů a dosáhnout vyššího benefitu.
Termíny řešení
Zahájení řešení
1. 5. 2004
Ukončení řešení
1. 12. 2007
Poslední stav řešení
U - Ukončený projekt
Poslední uvolnění podpory
22. 2. 2007
Dodání dat do CEP
Důvěrnost údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Systémové označení dodávky dat
CEP08-MZE-QF-U/05:2
Datum dodání záznamu
20. 5. 2009
Finance
Celkové uznané náklady
4 820 tis. Kč
Výše podpory ze státního rozpočtu
4 820 tis. Kč
Ostatní veřejné zdroje financování
0 tis. Kč
Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.
0 tis. Kč