Modernizace technologických postupů výroby dohřívaných sýrů s využitím matematického modelu výroby ve vztahu k výskytu jakostních vad zralých sýrů
Veřejná podpora
Poskytovatel
Ministerstvo zemědělství
Program
Program podnikatelského výzkumu
Veřejná soutěž
—
Hlavní účastníci
MILCOM a.s.
Druh soutěže
VS - Veřejná soutěž
Číslo smlouvy
—
Alternativní jazyk
Název projektu anglicky
Modernisation of Technological Processes of Production of Edam-type Cheese Using a Mathematical Model of Production in Relation with Occurence of Quality Defects of Ripened Cheese.
Anotace anglicky
In many cases, both milk of high microbial quality and first-rate kinds of pure dairy cultures are used for production of cheese of Edam type. This is an elementary assumption of production of first-rate cheese. But even in these cases, a great deal of cheese affected by defects of body is encountered when quality of ripened cheese is evaluated. A range of these defects as well as their frequency and intensity of their occurence may be restricted significantly by targeted regulation of combination of the course of functions of solids, acidity and temperature during the production of curd, moulding and brine salting of green cheese. Thereafter it is posible to state updated technological processes of cheese production.
Vědní obory
Kategorie VaV
—
CEP - hlavní obor
GM - Potravinářství
CEP - vedlejší obor
—
CEP - další vedlejší obor
—
OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)
21101 - Food and beverages
Hodnocení dokončeného projektu
Hodnocení poskytovatelem
U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)
Zhodnocení výsledků projektu
Experimentálně rozsáhlý projekt identifikoval příčiny vad v oblasti rozložení soliprosté sušiny a solení sýrů. Ověřil i způsob odstranění těchto vad.
Termíny řešení
Zahájení řešení
1. 1. 1999
Ukončení řešení
1. 1. 2002
Poslední stav řešení
U - Ukončený projekt
Poslední uvolnění podpory
—
Dodání dat do CEP
Důvěrnost údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Systémové označení dodávky dat
CEP/2003/MZE/MZE3QA/U/N/3:1
Datum dodání záznamu
23. 10. 2003
Finance
Celkové uznané náklady
2 120 tis. Kč
Výše podpory ze státního rozpočtu
1 690 tis. Kč
Ostatní veřejné zdroje financování
0 tis. Kč
Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.
430 tis. Kč