Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”
EP9338

Modernizace technologických postupů výroby dohřívaných sýrů s využitím matematického modelu výroby ve vztahu k výskytu jakostních vad zralých sýrů

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Ministerstvo zemědělství

  • Program

    Program podnikatelského výzkumu

  • Veřejná soutěž

  • Hlavní účastníci

    MILCOM a.s.

  • Druh soutěže

    VS - Veřejná soutěž

  • Číslo smlouvy

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Modernisation of Technological Processes of Production of Edam-type Cheese Using a Mathematical Model of Production in Relation with Occurence of Quality Defects of Ripened Cheese.

  • Anotace anglicky

    In many cases, both milk of high microbial quality and first-rate kinds of pure dairy cultures are used for production of cheese of Edam type. This is an elementary assumption of production of first-rate cheese. But even in these cases, a great deal of cheese affected by defects of body is encountered when quality of ripened cheese is evaluated. A range of these defects as well as their frequency and intensity of their occurence may be restricted significantly by targeted regulation of combination of the course of functions of solids, acidity and temperature during the production of curd, moulding and brine salting of green cheese. Thereafter it is posible to state updated technological processes of cheese production.

Vědní obory

  • Kategorie VaV

  • CEP - hlavní obor

    GM - Potravinářství

  • CEP - vedlejší obor

  • CEP - další vedlejší obor

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    21101 - Food and beverages

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Experimentálně rozsáhlý projekt identifikoval příčiny vad v oblasti rozložení soliprosté sušiny a solení sýrů. Ověřil i způsob odstranění těchto vad.

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 1. 1999

  • Ukončení řešení

    1. 1. 2002

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP/2003/MZE/MZE3QA/U/N/3:1

  • Datum dodání záznamu

    23. 10. 2003

Finance

  • Celkové uznané náklady

    2 120 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    1 690 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    430 tis. Kč