Výběr a hodnocení sýrařských kultur z hlediska nových parametrů pro zajištění kvality a zdravotní nezávadnosti tvrdých sýrů
Veřejná podpora
Poskytovatel
Ministerstvo zemědělství
Program
Kvalitní a bezpečná výživa (Národní program výzkumu)
Veřejná soutěž
Využití přírodních zdrojů (Národní program výzkumu) (SMZE200300001)
Hlavní účastníci
—
Druh soutěže
VS - Veřejná soutěž
Číslo smlouvy
28000 / 02 - 2010
Alternativní jazyk
Název projektu anglicky
Selection and appreciation cheese culture from standpoints latest parameters on behalf of quality assurance and health safety of hard cheeses.
Anotace anglicky
Verification of the critical point of the manufacturing hard cheeses and characterization cheese cultures from standpoints physical parameter environment enabling productions high-quality hard cheeses.
Vědní obory
Kategorie VaV
NV - Neprůmyslový výzkum (aplikovaný výzkum s výjimkou průmyslového)
CEP - hlavní obor
GM - Potravinářství
CEP - vedlejší obor
FE - Ostatní obory vnitřního lékařství
CEP - další vedlejší obor
FM - Hygiena
OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)
21101 - Food and beverages<br>30217 - Urology and nephrology<br>30218 - General and internal medicine<br>30219 - Gastroenterology and hepatology<br>30220 - Andrology <br>30304 - Public and environmental health
Hodnocení dokončeného projektu
Hodnocení poskytovatelem
U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)
Zhodnocení výsledků projektu
Byly splněny cíle projektu především v oblasti sledování vztahu mezi biochemickou aktivitou mikroorganizmů a che´mickým složením sýrů.
Termíny řešení
Zahájení řešení
1. 3. 2003
Ukončení řešení
1. 12. 2007
Poslední stav řešení
U - Ukončený projekt
Poslední uvolnění podpory
27. 2. 2007
Dodání dat do CEP
Důvěrnost údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Systémové označení dodávky dat
CEP08-MZE-1B-U/04:2
Datum dodání záznamu
24. 7. 2009
Finance
Celkové uznané náklady
9 281 tis. Kč
Výše podpory ze státního rozpočtu
9 281 tis. Kč
Ostatní veřejné zdroje financování
0 tis. Kč
Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.
0 tis. Kč