Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”
EP9384

Vliv pasterace mléka na kvalitu a zdravotní nezávadnost tvrdých sýrů.

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Ministerstvo zemědělství

  • Program

    Program nepodnikatelského výzkumu

  • Veřejná soutěž

  • Hlavní účastníci

    MILCOM a.s.<br>Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.

  • Druh soutěže

    VS - Veřejná soutěž

  • Číslo smlouvy

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Effect of pasteurisation of the milk on the quality and safety of hard cheeses

  • Anotace anglicky

    Hard cheeses prepared from non-pasteurized milk are assumed to have better quality. According to the results of project EP 7216, the pathogens are eliminated under the condition of technological procedure. Pasteurization omitting also decreases energeticand technologic costs of cheese production. Presumption that elimination the pasteurization causes the decrease of induction of spores to the vegetative phase of growth and therefore deterioration of cheese quality will be evaluated.

Vědní obory

  • Kategorie VaV

  • CEP - hlavní obor

    GM - Potravinářství

  • CEP - vedlejší obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • CEP - další vedlejší obor

    FM - Hygiena

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    10606 - Microbiology<br>10607 - Virology<br>21101 - Food and beverages<br>30304 - Public and environmental health

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Řešení probíhalo podle plánu. Výsledky jsou přínosem pro praktickou aplikaci technologie a bezpečnosti vyráběných potravin, což je v současné době jedním z rozhodujících problémů výrobců potravin.

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 1. 1999

  • Ukončení řešení

    1. 1. 2002

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP/2003/MZE/MZE3QB/U/N/3:1

  • Datum dodání záznamu

    23. 10. 2003

Finance

  • Celkové uznané náklady

    2 700 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    2 700 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    9 tis. Kč