Vliv pasterace mléka na kvalitu a zdravotní nezávadnost tvrdých sýrů.
Veřejná podpora
Poskytovatel
Ministerstvo zemědělství
Program
Program nepodnikatelského výzkumu
Veřejná soutěž
—
Hlavní účastníci
MILCOM a.s.<br>Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.
Druh soutěže
VS - Veřejná soutěž
Číslo smlouvy
—
Alternativní jazyk
Název projektu anglicky
Effect of pasteurisation of the milk on the quality and safety of hard cheeses
Anotace anglicky
Hard cheeses prepared from non-pasteurized milk are assumed to have better quality. According to the results of project EP 7216, the pathogens are eliminated under the condition of technological procedure. Pasteurization omitting also decreases energeticand technologic costs of cheese production. Presumption that elimination the pasteurization causes the decrease of induction of spores to the vegetative phase of growth and therefore deterioration of cheese quality will be evaluated.
Vědní obory
Kategorie VaV
—
CEP - hlavní obor
GM - Potravinářství
CEP - vedlejší obor
EE - Mikrobiologie, virologie
CEP - další vedlejší obor
FM - Hygiena
OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)
10606 - Microbiology<br>10607 - Virology<br>21101 - Food and beverages<br>30304 - Public and environmental health
Hodnocení dokončeného projektu
Hodnocení poskytovatelem
U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)
Zhodnocení výsledků projektu
Řešení probíhalo podle plánu. Výsledky jsou přínosem pro praktickou aplikaci technologie a bezpečnosti vyráběných potravin, což je v současné době jedním z rozhodujících problémů výrobců potravin.
Termíny řešení
Zahájení řešení
1. 1. 1999
Ukončení řešení
1. 1. 2002
Poslední stav řešení
U - Ukončený projekt
Poslední uvolnění podpory
—
Dodání dat do CEP
Důvěrnost údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Systémové označení dodávky dat
CEP/2003/MZE/MZE3QB/U/N/3:1
Datum dodání záznamu
23. 10. 2003
Finance
Celkové uznané náklady
2 700 tis. Kč
Výše podpory ze státního rozpočtu
2 700 tis. Kč
Ostatní veřejné zdroje financování
0 tis. Kč
Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.
9 tis. Kč