Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”
TM02000062

Vývoj zdravotně prospěšných výrobků na bázi čerstvých sýrů adaptovaných pro trh ve Vietnamu a v České republice

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Technologická agentura ČR

  • Program

    Program podpory aplikovaného výzkumu, experimentálního vývoje a inovací DELTA 2

  • Veřejná soutěž

    2.VS DELTA 2 (STA02020TM020)

  • Hlavní účastníci

    Farma Struhy s.r.o.

  • Druh soutěže

    VS - Veřejná soutěž

  • Číslo smlouvy

    TM02000062 - Dodatek 1 ke smlouvě

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Development of healthy products based on fresh cheeses adapted for the market in Vietnam and the Czech Republic

  • Anotace anglicky

    The aim of the project is a cooperation between the Vietnamese and the Czech partner in the development of dairy products attractive to consumers in Vietnam as well as in the Czech Republic. The project will develop dairy products based on fresh cheese, where the part of the milk fat will be replaced by vegetable oil with a high content of essential fatty acids and where the part of the milk protein will be replaced by vegetable proteins. It will also target the use of whey as a by-product from cheese making. Fermented beverages and beverages with a mixture of whey, fruit juices and milk will be designed. Attention will also be paid to the preparation of products for people suffering from lactose intolerance, of which there are more in Asian countries than in Europe.

Vědní obory

  • Kategorie VaV

    AP - Aplikovaný výzkum

  • OECD FORD - hlavní obor

    21101 - Food and beverages

  • OECD FORD - vedlejší obor

    20902 - Bioprocessing technologies (industrial processes relying on biological agents to drive the process) biocatalysis, fermentation

  • OECD FORD - další vedlejší obor

    30308 - Nutrition, Dietetics

  • CEP - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    EI - Biotechnologie a bionika<br>FP - Ostatní lékařské obory<br>GM - Potravinářství

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 6. 2021

  • Ukončení řešení

    31. 5. 2024

  • Poslední stav řešení

    K - Končící víceletý projekt

  • Poslední uvolnění podpory

    28. 2. 2023

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP24-TA0-TM-R

  • Datum dodání záznamu

    20. 2. 2024

Finance

  • Celkové uznané náklady

    4 833 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    3 695 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    1 519 tis. Kč