Výživa při pravidelném dialyzačním léčení
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00023001%3A_____%2F09%3A00002122" target="_blank" >RIV/00023001:_____/09:00002122 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Výživa při pravidelném dialyzačním léčení
Popis výsledku v původním jazyce
Kniha je určena pro nemocné se selháváním ledvin, kteří jsou léčeni hemodialýzou. První část psaná lékařem obsahuje pojednání o výživě a určení stavu výživy nemocného při hemodialyzačním léčení.. Druhá část je psaná nutričním terapeutem a zabývá se podrobně stravou při hemodialýze. Jsou zde uvedeny jídelní lístky včetně receptur na jednotlivé pokrmy a propočty vybraných nutričních hodnot. Součástí jsou i podrobné tabulky vybraných nutričních hodnot u některých potravin.
Název v anglickém jazyce
Nutrition during regular dialysis treatment
Popis výsledku anglicky
This book is addressed to patients with kidney failure, which are treated by hemodialysis. The first part withen by physician, deals with nutrition and assessment of nutrition in hemodialysis patients. The second part is withen by nutritional therapist and it deals in detail sith diet and hemodialysis. There are listed menns including recipes and nutritive values. Detailed tables of chosen nutritive values of certain foodstuff are included as vell.
Klasifikace
Druh
B - Odborná kniha
CEP obor
FE - Ostatní obory vnitřního lékařství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
ISBN
978-80-87250-06-8
Počet stran knihy
118
Název nakladatele
Forsapi
Místo vydání
Praha
Kód UT WoS knihy
—