Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The influence of the harvest date of grasses and legumes on the increase of nutritional value of forage.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F01%3A00000038" target="_blank" >RIV/00027006:_____/01:00000038 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The influence of the harvest date of grasses and legumes on the increase of nutritional value of forage.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Development of forage quality from grasses (8 varieties) and legumes (3 varieties) was monitored in 1998-2000. Energy concentration evaluated with NEL (net energy of lactation) of grasses was 6.23 MJ/kg of dry matter at the beginning of May and it fell to 4.69 MG/kg of dry matter til mid-June. The nergy concentration of legumes was 7.01 MJ/kg of dry matter and it fell to 5.30 MJ/kg of dry matter in the seventh collection. In the average of one week the energy concentration in grass forage decreased by 0.26 MJ/kg DM, in legumes by 0.28 MJ/kg DM.

  • Název v anglickém jazyce

    The influence of the harvest date of grasses and legumes on the increase of nutritional value of forage.

  • Popis výsledku anglicky

    Development of forage quality from grasses (8 varieties) and legumes (3 varieties) was monitored in 1998-2000. Energy concentration evaluated with NEL (net energy of lactation) of grasses was 6.23 MJ/kg of dry matter at the beginning of May and it fell to 4.69 MG/kg of dry matter til mid-June. The nergy concentration of legumes was 7.01 MJ/kg of dry matter and it fell to 5.30 MJ/kg of dry matter in the seventh collection. In the average of one week the energy concentration in grass forage decreased by 0.26 MJ/kg DM, in legumes by 0.28 MJ/kg DM.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2001

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Biotechnology 2001

  • ISBN

    80-85645-43-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    13-14

  • Název nakladatele

    Scientific Pedagogical Publishing, České Budějovice

  • Místo vydání

    České Budějovice

  • Místo konání akce

    České Budějovice

  • Datum konání akce

    25. 9. 2001

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku