Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Variabilita ve struktuře bílkovin u druhů Aegilops

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F05%3A%23%23%23%23%23%2339" target="_blank" >RIV/00027006:_____/05:######39 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00027006:_____/05:39

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Protein structure variability of Aegilops species

  • Popis výsledku v původním jazyce

    A part of the Aegilops collection in the Gene Bank Prague was evaluated for their grain quality. Following Aegilops species were selected Ae. triuncialis, Ae. biuncialis, Ae. neglecta and Ae. geniculata. Crude protein content was performed from two yeartrials. SDS micro-sedimentation test and thousand grain weight (TGW) served as a criterion of grain technological quality. The average crude protein content varied between 187 and 339 mg.kg-1 d.m. and highly exceeded commercial wheat cultivars. The average for 83 accessions was 239 mg.kg-1 d.m. On the basis of previous evaluations, the top 10 tetraploid accessions were chosen for the evaluation of seed protein content and protein fractions using a modified Osborn method. The protein content varied between 290 and 330 mg.kg-1 d.m., which was three times higher than check wheat cultivars Samanta. All particular protein fraction contents were higher as well. The evaluation of relative share of protein fractions in total crude protein showed

  • Název v anglickém jazyce

    Protein structure variability of Aegilops species

  • Popis výsledku anglicky

    A part of the Aegilops collection in the Gene Bank Prague was evaluated for their grain quality. Following Aegilops species were selected Ae. triuncialis, Ae. biuncialis, Ae. neglecta and Ae. geniculata. Crude protein content was performed from two yeartrials. SDS micro-sedimentation test and thousand grain weight (TGW) served as a criterion of grain technological quality. The average crude protein content varied between 187 and 339 mg.kg-1 d.m. and highly exceeded commercial wheat cultivars. The average for 83 accessions was 239 mg.kg-1 d.m. On the basis of previous evaluations, the top 10 tetraploid accessions were chosen for the evaluation of seed protein content and protein fractions using a modified Osborn method. The protein content varied between 290 and 330 mg.kg-1 d.m., which was three times higher than check wheat cultivars Samanta. All particular protein fraction contents were higher as well. The evaluation of relative share of protein fractions in total crude protein showed

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1G46066" target="_blank" >1G46066: Konzervace biodiverzity rostlin v systému trvale udržitelného zemědělství a krajinářství</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Genetics and Plant Breeding

  • ISSN

    1212-1975

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    41

  • Číslo periodika v rámci svazku

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    184-188

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus