Výsledky ruzných predbežných úprav kryoprezervace chmele
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F06%3A01%3A_3899" target="_blank" >RIV/00027006:_____/06:01:_3899 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/14864347:_____/06:01:_3899
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Effect of different pretreatment on hop cryopreservation
Popis výsledku v původním jazyce
We compared effect of different pretreatment on hop (Humulus lupulus, L.) cryopreservation. We evaluated impact of 0.75 M sucrose and 60 % polyethylene glycol together with low temperature treatment on survival and regeneration of hop plant. We found outthat pretreatment by both osmotic components had significant effect on an improvement of survival and plant regeneration. The highest plant regeneration was obtained for the method using nodal cuttings pretreatment with 0.75 M sucrose and low temperaturetreatment (2 °C) and following shoot tip loading with 0.7 M sucrose for overnight and air desiccation of shoot tips above silicagel (3 hours). This method is used routinely for cryopreservation of hop germplasm at the Research Institute of Crop Production in Prague in collaboration with the Hop Research Institute in Žatec.
Název v anglickém jazyce
Effect of different pretreatment on hop cryopreservation
Popis výsledku anglicky
We compared effect of different pretreatment on hop (Humulus lupulus, L.) cryopreservation. We evaluated impact of 0.75 M sucrose and 60 % polyethylene glycol together with low temperature treatment on survival and regeneration of hop plant. We found outthat pretreatment by both osmotic components had significant effect on an improvement of survival and plant regeneration. The highest plant regeneration was obtained for the method using nodal cuttings pretreatment with 0.75 M sucrose and low temperaturetreatment (2 °C) and following shoot tip loading with 0.7 M sucrose for overnight and air desiccation of shoot tips above silicagel (3 hours). This method is used routinely for cryopreservation of hop germplasm at the Research Institute of Crop Production in Prague in collaboration with the Hop Research Institute in Žatec.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GE - Šlechtění rostlin
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QF3039" target="_blank" >QF3039: Založení kryobanky pro konzervaci vegetativních vrcholů bramboru a chmele.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
REHOUT Václav (ed.). Biotechnology 2006: 15.-16.2.2006, University of South Bohemia Ceské Budejovice
ISBN
80-85645-53-X
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
558-560
Název nakladatele
Scientific Pedagogical Publishing
Místo vydání
University of South Bohemia Ceské Budejovice
Místo konání akce
University of South Bohemia Ceské Budejovice
Datum konání akce
15. 2. 2006
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—