Vliv odrůdy česneku na obsah aminokyselin s obsahem síry (Alliin, methiin, and isoalliin)
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F06%3A1421" target="_blank" >RIV/00027006:_____/06:1421 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Influence of garlic varieties on sulfur-containing amino acids (Alliin, methiin, and isoalliin)
Popis výsledku v původním jazyce
Garlic is a member of the genus Allium(Liliaceae). Since ancient times, garlic is a recognized as an important medicinal plant. The consumption of garlic reduces the risk of cardiovascular diseases an cancer and improves blood sugar metabolism.The compounds responsible for the characteristic flavour and physiological activities of garlic are primarly organosulfur compounds, many of which have been identified. Among them sulfur-containing aminoacids present in intact garlic bulbs.This study is devoted toinfluence of garlic varieties on concentration of sulfur containing amino acids, S-alk(en)yl-L-cystein sulfoxides(pariculary alliin, methiin, and isoalliin)in garlic bulbs.
Název v anglickém jazyce
Influence of garlic varieties on sulfur-containing amino acids (Alliin, methiin, and isoalliin)
Popis výsledku anglicky
Garlic is a member of the genus Allium(Liliaceae). Since ancient times, garlic is a recognized as an important medicinal plant. The consumption of garlic reduces the risk of cardiovascular diseases an cancer and improves blood sugar metabolism.The compounds responsible for the characteristic flavour and physiological activities of garlic are primarly organosulfur compounds, many of which have been identified. Among them sulfur-containing aminoacids present in intact garlic bulbs.This study is devoted toinfluence of garlic varieties on concentration of sulfur containing amino acids, S-alk(en)yl-L-cystein sulfoxides(pariculary alliin, methiin, and isoalliin)in garlic bulbs.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GE - Šlechtění rostlin
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Book of Abstracts of the Workshop WG1 and WG2 :Health Promoting Compounds in Fruit and Vegetables: Biosynthesis, Metabolism, Availability and Human Health - From Plant to Human Genes
ISBN
80 86 555-93-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
18-18
Název nakladatele
VÚRV Praha
Místo vydání
VÚRV Praha
Místo konání akce
VÚRV Praha
Datum konání akce
27. 11. 2006
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—