Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv odrůdy česneku na obsah aminokyselin s obsahem síry (Alliin, methiin, and isoalliin)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F06%3A1421" target="_blank" >RIV/00027006:_____/06:1421 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Influence of garlic varieties on sulfur-containing amino acids (Alliin, methiin, and isoalliin)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Garlic is a member of the genus Allium(Liliaceae). Since ancient times, garlic is a recognized as an important medicinal plant. The consumption of garlic reduces the risk of cardiovascular diseases an cancer and improves blood sugar metabolism.The compounds responsible for the characteristic flavour and physiological activities of garlic are primarly organosulfur compounds, many of which have been identified. Among them sulfur-containing aminoacids present in intact garlic bulbs.This study is devoted toinfluence of garlic varieties on concentration of sulfur containing amino acids, S-alk(en)yl-L-cystein sulfoxides(pariculary alliin, methiin, and isoalliin)in garlic bulbs.

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of garlic varieties on sulfur-containing amino acids (Alliin, methiin, and isoalliin)

  • Popis výsledku anglicky

    Garlic is a member of the genus Allium(Liliaceae). Since ancient times, garlic is a recognized as an important medicinal plant. The consumption of garlic reduces the risk of cardiovascular diseases an cancer and improves blood sugar metabolism.The compounds responsible for the characteristic flavour and physiological activities of garlic are primarly organosulfur compounds, many of which have been identified. Among them sulfur-containing aminoacids present in intact garlic bulbs.This study is devoted toinfluence of garlic varieties on concentration of sulfur containing amino acids, S-alk(en)yl-L-cystein sulfoxides(pariculary alliin, methiin, and isoalliin)in garlic bulbs.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GE - Šlechtění rostlin

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Book of Abstracts of the Workshop WG1 and WG2 :Health Promoting Compounds in Fruit and Vegetables: Biosynthesis, Metabolism, Availability and Human Health - From Plant to Human Genes

  • ISBN

    80 86 555-93-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    18-18

  • Název nakladatele

    VÚRV Praha

  • Místo vydání

    VÚRV Praha

  • Místo konání akce

    VÚRV Praha

  • Datum konání akce

    27. 11. 2006

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku