Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Elektroforetická charakterizace bílkovinných frakcí a jejich kvantifikace u odrůd pohanky obecné a tatarské

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F06%3A1591" target="_blank" >RIV/00027006:_____/06:1591 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60460709:41610/06:19028

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Electrophoretical characterization of protein fraction and their quantification in common and tartary buckwheat varieties

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Electrophoretical study of protein fractions (albumins + globulins, prolamins and sum of glutelins) in SDS-PAGE conditions and their quantification were tested in eight varieties of common buckwheat and in two tartary buckwheat accessions. The electrophoretical visualization showed as a main fraction albumins + globulins with high inter- and intra-varietal polymorphism in tested varieties. Tartary buckwheat accessions showed completely uniform electrophoretical spectra. A low appearance of prolamins wasconfirmed in all tested varieties (inclusive tartary buckwheat accessions). Spectrum of soluble glutelins in common buckwheat was characterized by lower frequency and intensity of protein bands. In both tartary buckwheat were quite comparable with fraction of albumins + globulins. The overlapping zones were presented in all varieties especially between 20 ? 50 kDa. The statistically significant higher values of crude protein were obtained in common buckwheat varieties. All tested common

  • Název v anglickém jazyce

    Electrophoretical characterization of protein fraction and their quantification in common and tartary buckwheat varieties

  • Popis výsledku anglicky

    Electrophoretical study of protein fractions (albumins + globulins, prolamins and sum of glutelins) in SDS-PAGE conditions and their quantification were tested in eight varieties of common buckwheat and in two tartary buckwheat accessions. The electrophoretical visualization showed as a main fraction albumins + globulins with high inter- and intra-varietal polymorphism in tested varieties. Tartary buckwheat accessions showed completely uniform electrophoretical spectra. A low appearance of prolamins wasconfirmed in all tested varieties (inclusive tartary buckwheat accessions). Spectrum of soluble glutelins in common buckwheat was characterized by lower frequency and intensity of protein bands. In both tartary buckwheat were quite comparable with fraction of albumins + globulins. The overlapping zones were presented in all varieties especially between 20 ? 50 kDa. The statistically significant higher values of crude protein were obtained in common buckwheat varieties. All tested common

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GE - Šlechtění rostlin

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GP521%2F04%2FP031" target="_blank" >GP521/04/P031: Možnosti využití polymorfismu bílkovin pro identifikaci a šlechtění vybraných odrůd pohanky seté (Fagopyrum esculentum Moench)</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Agricultura Tropica et Subtropica

  • ISSN

    0231-5742

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    39

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    136-144

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus