Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Frakční skladba proteinů semen vybraných minoritních plodin

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F06%3A00007278" target="_blank" >RIV/60076658:12220/06:00007278 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00027006:_____/06:1709

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Composition of seed protein fractions in selected minor crops

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Contents of total protein and three protein fractions (albumins + globulins, prolamins and glutelins) were evaluated in amaranth, common buckwheat, tartary buckwheat and proso millet. The tested species significantly differed in the content of crude protein and in evaluated protein fractions. In comparison with check variety of common wheat, only both proso millet varieties did not show significantly higher content and proportion of protein fractions - albumins + globulins. Seeds of common buckwheat varieties showed highest proportion of albumins + globulins in crude protein (about 50 %) and from nutritional point of view, there is possible to regard them as nutritionally the most balanced. All tested species were characterized by very low prolamin contents (about 2 % of crude protein). The nutritive value will also be significantly influenced by sum of glutelins comprising about 50 % (common buckwheat) or even almost 88 % (proso millet) of total seed protein.

  • Název v anglickém jazyce

    Composition of seed protein fractions in selected minor crops

  • Popis výsledku anglicky

    Contents of total protein and three protein fractions (albumins + globulins, prolamins and glutelins) were evaluated in amaranth, common buckwheat, tartary buckwheat and proso millet. The tested species significantly differed in the content of crude protein and in evaluated protein fractions. In comparison with check variety of common wheat, only both proso millet varieties did not show significantly higher content and proportion of protein fractions - albumins + globulins. Seeds of common buckwheat varieties showed highest proportion of albumins + globulins in crude protein (about 50 %) and from nutritional point of view, there is possible to regard them as nutritionally the most balanced. All tested species were characterized by very low prolamin contents (about 2 % of crude protein). The nutritive value will also be significantly influenced by sum of glutelins comprising about 50 % (common buckwheat) or even almost 88 % (proso millet) of total seed protein.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GP521%2F04%2FP031" target="_blank" >GP521/04/P031: Možnosti využití polymorfismu bílkovin pro identifikaci a šlechtění vybraných odrůd pohanky seté (Fagopyrum esculentum Moench)</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Agroregion 2006 : zvyšování konkurenceschopnosti v zemědělství. Sekce II, Půda-základ konkurenceschopnosti zemědělství, Č. Budějovice 24.8.-25.8. 2006

  • ISBN

    80-7040-870-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    32-36

  • Název nakladatele

    Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta

  • Místo vydání

    České Budějovice

  • Místo konání akce

    České Budějovice

  • Datum konání akce

    1. 1. 2006

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku