Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Variabilita sekvencí aliin lyasy klonů česneku (Allium sativum L.)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F06%3A1803" target="_blank" >RIV/00027006:_____/06:1803 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Sequence variability of Alliin lyase from garlic (Allium sativum L.) clones

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Plants of the genus Alliums gain their characteristic taste and odor from compounds containing several sulfur atoms. A prominent role in both traditional medicine and interhuman relationships accounts to garlic. Garlic (Allium sativum L.) is well-know vegetable. The key enzymatic reaction preceding the generation of the smells is the production of a chemically reactive sulfenic acid which then spontaneously reacts to form healt promoting substances. Alliinase is the key enzyme to be involved, with fullname S-alk(en)yl-L-cysteine sulfoxide lyase. The garlic enzyme cleaves S-allyl-L-cysteine sulfoxide in a beta-elimination- deamination reaction. Although importance of the enzyme, up to now no complete genomic DNA sequence is available in the public databases. cDNA sequences are accessible only. We designed primers and amplified whole genomic sequences from different clones of garlic representing basic morphological types - bolting, semi-bolted and non bolting types, Czech germplasm and

  • Název v anglickém jazyce

    Sequence variability of Alliin lyase from garlic (Allium sativum L.) clones

  • Popis výsledku anglicky

    Plants of the genus Alliums gain their characteristic taste and odor from compounds containing several sulfur atoms. A prominent role in both traditional medicine and interhuman relationships accounts to garlic. Garlic (Allium sativum L.) is well-know vegetable. The key enzymatic reaction preceding the generation of the smells is the production of a chemically reactive sulfenic acid which then spontaneously reacts to form healt promoting substances. Alliinase is the key enzyme to be involved, with fullname S-alk(en)yl-L-cysteine sulfoxide lyase. The garlic enzyme cleaves S-allyl-L-cysteine sulfoxide in a beta-elimination- deamination reaction. Although importance of the enzyme, up to now no complete genomic DNA sequence is available in the public databases. cDNA sequences are accessible only. We designed primers and amplified whole genomic sequences from different clones of garlic representing basic morphological types - bolting, semi-bolted and non bolting types, Czech germplasm and

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    EB - Genetika a molekulární biologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Workshop Proceedings COST 924 "From Plant to Human Genes"

  • ISBN

    80-86555-99-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    38-41

  • Název nakladatele

    VÚRV Praha

  • Místo vydání

    VÚRV Praha

  • Místo konání akce

    VÚRV Praha

  • Datum konání akce

    27. 11. 2006

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku