Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Efekt obsahu bílkovin, jejich frakcí a HMW-Glu alelických bloků na technologické parametry zrna vybraných krajových odrůd pšenice seté

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F08%3A00000010" target="_blank" >RIV/00027006:_____/08:00000010 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of protein content, its fractions and HMW-glu allelic blocs on technological parameters of grains in selected winter wheat landraces

  • Popis výsledku v původním jazyce

    At set of 22 winter wheat landraces and 3 check winter wheat varieties of GB in Prague with declared allelic composition of HMW-Glu was carried out annual evaluation of several chemical and technological grain parameters (crude protein content, wet gluten, gluten index, Zeleny sed., content of albumins, gliadins and sum of glutenins). Selected wheat landraces confirmed high variability of all tested parameters. The highest variability was detected in protein content, Zeleny sed., gluten index and ratioof both storage protein fraction Gli/Glu total. A higher variability was also observed in content of albumin and globulin fraction and its proportion in crude protein. The PCA loading scatter and correlation analysis confirmed significant positive correlation among crude protein content and all protein fractions. There was confirmed significant effect of genotypes on monitored technological characteristics (Zeleny sed.,gluten index)with significant favorable influence of allelic combinat

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of protein content, its fractions and HMW-glu allelic blocs on technological parameters of grains in selected winter wheat landraces

  • Popis výsledku anglicky

    At set of 22 winter wheat landraces and 3 check winter wheat varieties of GB in Prague with declared allelic composition of HMW-Glu was carried out annual evaluation of several chemical and technological grain parameters (crude protein content, wet gluten, gluten index, Zeleny sed., content of albumins, gliadins and sum of glutenins). Selected wheat landraces confirmed high variability of all tested parameters. The highest variability was detected in protein content, Zeleny sed., gluten index and ratioof both storage protein fraction Gli/Glu total. A higher variability was also observed in content of albumin and globulin fraction and its proportion in crude protein. The PCA loading scatter and correlation analysis confirmed significant positive correlation among crude protein content and all protein fractions. There was confirmed significant effect of genotypes on monitored technological characteristics (Zeleny sed.,gluten index)with significant favorable influence of allelic combinat

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GE - Šlechtění rostlin

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proteiny 2008

  • ISBN

    978-80-7318-706-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Univerzita Tomáše Bati

  • Místo vydání

    Zlín

  • Místo konání akce

    Zlín

  • Datum konání akce

    1. 1. 2008

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku